ODLUKA
O PREUZIMANJU OSNIVAČKIH PRAVA NAD NOVINSKO-IZDAVAČKOM USTANOVOM "HLAS LJUDU" NOVI SAD I NOVINAMA "HLAS LJUDU"

("Sl. list AP Vojvodine", br. 26/2004)

Član 1

Nacionalni savet Slovačke nacionalne manjine preuzima osnivačka prava nad Novinsko-izdavačkom ustanovom "Hlas ljudu", Novi Sad i novinama "Hlas ljudu" od Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Član 2

Novinsko-izdavačku ustanovu "Hlas ljudu", Novi Sad, Bulevar oslobođenja 81 (u daljem tekstu: NIU "Hlas ljudu") čini Novinsko-izdavačka ustanova "Hlas ljudu", sa delatnostima, sredstvima, pravima i obavezama i zaposlenima, sa bilansnim stanjem na dan 30. juna 2004. godine.

Novine "Hlas ljudu" su nedeljne informativno-političke novine na slovačkom jeziku.

Član 3

Nacionalni savet Slovačke nacionalne manjine preuzima osnivačka prava nad NIU "Hlas ljudu" i novinama "Hlas ljudu" u skladu sa odredbom člana 2 ove Odluke, od 1. jula 2004. godine.

Član 4

Deo sredstava za finansiranje NIU "Hlas ljudu" obezbediće se u skladu sa zakonom i Odlukom o prenošenju osnivačkih prava nad Novinsko-izdavačkom ustanovom "Hlas ljudu", Novi Sad i novinama "Hlas ljudu" ("Službeni list APV" br. 10/2004) iz budžeta AP Vojvodine najmanje na nivou budžetom utvrđenih sredstava, u vreme preuzimanja osnivačkih prava.

Član 5

Nacionalni savet Slovačke nacionalne manjine imenovaće predsednika i članove Upravnog odbora i predsednika i članove Nadzornog odbora NIU "Hlas ljudu" u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

Član 6

Upravni odbor NIU "Hlas ljudu" je dužan da u roku od 30 dana od dana imenovanja donese Statut NIU "Hlas ljudu".

Član 7

Direktor NIU "Hlas ljudu" i odgovorni urednik novina "Hlas ljudu" ostaju na dužnosti direktora NIU "Hlas ljudu" i odgovornog urednika novina "Hlas ljudu" do izbora koji će se izvršiti u skladu sa Statutom NIU "Hlas ljudu".

Član 8

Ova odluka će se objaviti u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".