PRAVILNIK
O NAČINU UTVRĐIVANJA ISPUNJENOSTI USLOVA ZA DOBIJANJE ODOBRENJA ZA PRIREĐIVANJE IGARA NA SREĆU NA AUTOMATIMA

("Sl. glasnik RS", br. 129/2004)

Član 1

Ovim pravilnikom bliže se uređuje način utvrđivanja ispunjenosti uslova za dobijanje odobrenja za priređivanje igara na sreću na automatima.

Član 2

Uz zahtev za dobijanje odobrenja za priređivanje igara na sreću na automatima pravno lice - podnosilac zahteva dostavlja dokumentaciju iz člana 62 stav 1 Zakona o igrama na sreću ("Službeni glasnik RS", broj 84/2004 - u daljem tekstu: Zakon).

Član 3

Uz zahtev iz člana 2 ovog pravilnika, koji se podnosi Upravi za igre na sreću u sastavu Ministarstva finansija (u daljem tekstu: Uprava), pored rešenja o upisu u odgovarajući registar (član 62 stav 1 tačka 2) Zakona), prilaže se registarski uložak sa registarskim listovima od broja 1 do broja 7, uključujući i statusne promene koje su nastale do momenta podnošenja zahteva.

Član 4

Kao dokaz o posedovanju najmanje 100 automata na teritoriji Republike Srbije, podnosilac zahteva prilaže ugovor o kupoprodaji automata ili jedinstvenu carinsku ispravu i ino - fakturu dobavljača, ili overene analitičke kartice osnovnog sredstva kao dokaz da su automati proknjiženi u poslovnim knjigama podnosioca zahteva.

Podnosilac zahteva navodi tačnu adresu na kojoj će se automati nalaziti, kao i njihovu udaljenost od obrazovnih ustanova (osnovnih i srednjih škola).

Kao dokaz da se objekat u kome se priređuju igre na sreću na automatima ne nalazi na manjoj udaljenosti od 150 metara od obrazovnih ustanova (osnovnih i srednjih škola), podnosi se izjava potpisana od odgovornog lica u pravnom licu koje podnosi zahtev za dobijanje odobrenja.

Član 5

Izdavanje potvrde nadležnog državnog organa o neosuđivanosti za određena krivična dela (član 62 stav 1 tačka 6) Zakona) može zahtevati i Uprava po službenoj dužnosti.

Potvrda o obavljenoj kontroli i ispunjenosti informatičkih uslova (član 62 stav 1 tačka 7) Zakona), pribavlja se u skladu sa članom 70 Zakona.

Član 6

Kao potvrda o tehničkom pregledu iz člana 62 stav 1 tačka 8) Zakona, dostavlja se uverenje o tehničkoj ispravnosti automata, izdato u smislu člana 86 st. 3 i 4 Zakona.

Član 7

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".