PRAVILNIK
O NAČINU UTVRĐIVANJA ISPUNJENOSTI USLOVA ZA DOBIJANJE SAGLASNOSTI ZA PRIREĐIVANJE NAGRADNE IGRE U ROBI I USLUGAMA I O NAČINU IZVEŠTAVANJA O REZULTATIMA NAGRADNE IGRE U ROBI I USLUGAMA

("Sl. glasnik RS", br. 129/2004)

Član 1

Ovim pravilnikom bliže se određuje način utvrđivanja ispunjenosti uslova za dobijanje saglasnosti za priređivanje nagradne igre u robi i uslugama, kao i način izveštavanja o rezultatima nagradne igre u robi i uslugama.

Član 2

Pravno lice ili preduzetnik koji želi da priredi nagradnu igru u robi i uslugama, obraća se zahtevom Upravi za igre na sreću u sastavu Ministarstva finansija (u daljem tekstu: Uprava) za dobijanje saglasnosti za priređivanje nagradne igre, za svaku nagradnu igru pojedinačno.

Član 3

Uz zahtev iz člana 2 ovog pravilnika podnosi se dokumentacija, odnosno podaci iz člana 89 stav 1 Zakona o igrama na sreću ("Službeni glasnik RS", broj 84/2004 - u daljem tekstu: Zakon).

Član 4

Dokumentacija, odnosno podaci iz člana 3 ovog pravilnika dostavljaju se kao originali, odnosno overene kopije ili overeni prepisi, ili kao izvodi iz odgovarajućih akata nadležnih organa, i to:

1) rešenje o upisu u odgovarajući registar;

2) potvrda o dodeli PIB-a;

3) RJR obrazac, republičkog organa nadležnog za poslove statistike;

4) pravila nagradne igre na koja je saglasnost dao ministar nadležan za poslove finansija (u daljem tekstu: ministar finansija), saglasno članu 8 stav 2 Zakona;

5) kratak opis nagradne igre koji sadrži vrstu igre i dužinu njenog trajanja - izvod iz pravila igre;

6) podaci o fondu dobitaka sa specifikacijom nagrada - izvod iz pravila igre;

7) podaci o uslovima za učestvovanje u nagradnoj igri - izvod iz pravila igre.

U okviru podataka iz stava 1 tačka 6) ovog člana, podnosilac zahteva navodi i tržišnu vrednost robe i usluga koje čine fond dobitaka, na osnovu verodostojne dokumentacije (predugovor ili ugovor o kupoprodaji, profaktura, cenovnici i druga dokumentacija koja sadrži podatke o vrednosti, odnosno ceni roba i usluga).

U slučaju kad na pravila igre iz stava 1 tačka 4) ovog člana nije pribavljena saglasnost ministra finansija, Uprava će pravila igre dostaviti ministru finansija, radi davanja saglasnosti u smislu člana 8 stav 2 Zakona.

Član 5

U rešenju kojim se daje saglasnost za priređivanje nagradne igre navodi se i iznos naknade za priređivanje nagradne igre, koja se plaća u skladu sa članom 91 Zakona.

Član 6

Po okončanju nagradne igre priređivač dostavlja Upravi izveštaj o utvrđivanju rezultata igre, koji pored podataka o predsedniku i članovima komisije, sadrži naročito:

1) podatke o fondu dobitaka, sa specifikacijom nagrada i dokazima o njihovoj vrednosti;

2) podatke o dobitnicima (ime i prezime, adresa i matični broj);

3) druge podatke za koje priređivač smatra da su od značaja za utvrđivanje rezultata igre, isplatu dobitaka i sl.

Član 7

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".