UREDBA
O UTVRĐIVANJU PROSTORNOG PLANA PODRUČJA IZVORIŠTA VODOSNABDEVANJA REGIONALNOG PODSISTEMA "RZAV"

("Sl. glasnik RS", br. 131/2004)

Član 1

Utvrđuje se Prostorni plan područja izvorišta vodosnabdevanja regionalnog podsistema "Rzav" (u daljem tekstu: Prostorni plan), koji je odštampan uz ovu uredbu i čini njen sastavni deo.

Član 2

Prostornim planom utvrđuju se osnove organizacije, korišćenja, uređenja i zaštita područja izvorišta vodosnabdevanja regionalnog podsistema "Rzav", na delovima teritorija opština Arilje, Požega, Ivanjica, Nova Varoš, Čajetina i Užice.

Član 3

Prostorni plan se sastoji iz tekstualnog dela i grafičkih prikaza.

Grafički prikazi (referalne karte) izrađeni su za posebnu namenu prostora, naselja i infrastrukturu, prirodna dobra, kulturna dobra i turizam, u razmeri 1:50.000.

Grafičke prikaze izrađene u jedanaest primeraka, overava svojim potpisom ministar nadležan za poslove prostornog planiranja i urbanizma.

Član 4

Prostorni plan se ostvaruje prostornim i urbanističkim planovima, planovima i programima razvoja i propisima i opštim aktima donetim za njegovo sprovođenje.

Član 5

Ugovor o implementaciji Prostornog plana zaključiće Ministarstvo za kapitalne investicije, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Republička direkcija za vode, Javno vodoprivredno preduzeće "Morava", Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije", Javno preduzeće za gazdovanje šumama "Srbijašume", Javno preduzeće za vodosnabdevanje "Rzav", Republička agencija za prostorno planiranje i skupštine opština Arilje, Požega, Užice, Čajetina, Nova Varoš, Ivanjica, Gornji Milanovac, Čačak, Lučani.

Član 6

Po jedan primerak grafičkih prikaza iz člana 3 stav 2 ove uredbe čuva se trajno u Vladi Republike Srbije, ministarstvu nadležnom za poslove prostornog planiranja i urbanizma, ministarstvu nadležnom za poslove poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i skupštinama opština Arilje, Požega, Ivanjica, Nova Varoš, Čajetina i Užice, a po dva primerka u Republičkoj agenciji za prostorno planiranje.

Analitičko-dokumentaciona osnova na kojoj se zasniva Prostorni plan čuva se trajno u Republičkoj agenciji za prostorno planiranje.

Član 7

Pravo na neposredan uvid u grafičke prikaze iz člana 3 stav 2 ove uredbe imaju pravna i fizička lica.

Član 8

Urbanistički planovi i projekti uskladiće se sa odredbama ove uredbe na način utvrđen Prostornim planom.

Planovi i programi razvoja koji se donose po posebnim propisima, propisi i drugi opšti akti, uskladiće se sa odredbama ove uredbe u roku od dve godine od dana njenog stupanja na snagu.

Urbanistički planovi i projekti, planovi i programi razvoja doneti do dana stupanja na snagu ove uredbe, primenjuju se u delovima koji nisu u suprotnosti sa ovom uredbom.

Član 9

Tekstualni deo Prostornog plana objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Napomene

Tekstualni deo Prostornog plana područja izvorišta vodosnabdevanja regionalnog podsistema "Rzav", objavljen je u "Sl. glasniku RS", br. 131/2004, str. 29-55.