CENOVNIK
KARATA ZA POJEDINAČNU VOŽNJU, MESEČNIH I POLUMESEČNIH MARKICA ZA ZAPOSLENE, MESEČNIH MARKICA ZA POVLAŠĆENE KATEGORIJE PUTNIKA ZA VOŽNJU VOZILIMA GSP "BEOGRAD" (ITS-a) I DOPLATNIH KARATA

("Sl. list grada Beograda", br. 34/2004)

I - Utvrđuju se cene karata za pojedinačnu vožnju, mesečnih i polumesečnih markica za zaposlene, mesečnih markica za povlašćene kategorije putnika za vožnju vozilima GSP "Beograd" (ITS-a), kao i cene doplatnih karata, prema sledećem:

1. Cene karte za pojedinačnu vožnju (karte se poništavaju u vozilu):

   

Vrsta karte

Cena (dinara)

Karta za jednu vožnju kupljena u vozilu u dnevnom saobraćaju:

 

- za zonu 1 ili 2

30

- za zone 1 i 2

45

Karta za jednu vožnju kupljena u vozilu u noćnom saobraćaju:

 

- za zonu 1 ili 2

50

- za zone 1 i 2

70

Karta kupljena van vozila na prodajnoj mreži:

 

- za zonu 1 ili 2

18

- za zone 1 i 2

27

Za jednu neprekidnu vožnju u dnevnom saobraćaju poništava se jedna odgovarajuća karta kupljena u vozilu ili van vozila. Karte kupljene van vozila na prodajnoj mreži, u noćnom saobraćaju, ne važe.

Noćni saobraćaj je u periodu od 0.00 do 4.00 časa. Za jednu neprekidnu vožnju u noćnom saobraćaju poništava se jedna odgovarajuća karta kupljena u vozilu.

Za prevoz prtljaga većih dimenzija putnik je obavezan da dodatno kupi i poništi odgovarajuću pojedinačnu kartu u zavisnosti od dužine njegovog putovanja.

Pravo na kupovinu pojedinačne karte u vozilu i izvan vozila na prodajnoj mreži imaju sva fizička i pravna lica.

2. Cene mesečnih i polumesečnih markica za zaposlene:

     

Zona

Vrsta markice

Cena (dinara)

1
1 i 2

mesečna
mesečna

        800
1.000

1
1 i 2

polumesečna
polumesečna

430
540

Presedači

mesečna

500

Korisnik mesečne i polumesečne markice za zaposlene ima pravo na neograničen broj vožnji radnim danom, subotom, nedeljom i praznikom, u dnevnom i noćnom saobraćaju.

3. Cene mesečnih markica za povlašćene kategorije putnika:

     

Kategorija korisnika

Zona

Cena (dinara)

Učenici osnovnih škola

1
1 i 2

200
270

Učenici srednjih škola, studenti, penzioneri, invalidi, nezaposleni, stara lica (žene od 60-70 godina i muškarci od 65-70 godina) i izbegla lica

1
1 i 2

400
500

Presedači

mesečna

270

Korisnik mesečne markice za povlašćenu vožnju ima pravo na neograničen broj vožnji radnim danom, subotom, nedeljom i praznikom, u dnevnom saobraćaju od 4.00 do 24.00 časa.

Izbegla lica koriste markicu uz izbegličku legitimaciju do izdavanja odgovarajuće pretplatne karte, a u obavezi su da upišu broj izbegličkih legitimacija na markicu.

Za sve vrste pretplatničkih markica i pojedinačnih karata postoje dve tarifne zone, a granice između zone 1 i 2 su sledeće stanice: Elektronska industrija, Mala pruga, Ikarbus, Bežanija naselje, Blok 45, Makiš, Ž. J. Španac, Orlovača, Manastir Banjica 2, Voždovac, Kumodraž, Medaković 3, Ustanička (Bulevar kralja Aleksandra i Prvomajska), Mirijevo, Karaburma, Lešće, Višnjica, Rafinerija i Sebeška reka.

Za pojedinačne karte na linijama u okviru zone 2 postoje dve tarifne relacije, a granica između relacije 1 i 2 su sledeće stanice: Besni Fok, Boleč (kafana), Kumbara, Dobanovci centar, Bečmen centar, Boljevci centar i Surčin centar.

GSP "Beograd" (ITS) izdaje za korisnike pretplatnih karata SP "Lasta" posebnu pretplatnu markicu ("presedačku") za korišćenje mreže linija GSP-a (ITS-a). Ova markica izdaje se samo uz važeću mesečnu pretplatnu markicu SP "Lasta" za zone: 1; 1 i 2; 1, 2 i 3.

4. Cena doplatne karte

   

Način plaćanja

Cena (dinara)

Kada putnik plati doplatnu kartu u vozilu

1.400

Kada putnik plati doplatnu kartu u roku od osam dana od uručenja računa

1.700

Kada putnik plati doplatnu kartu po uručenoj opomeni ili po isteku roka od osam dana od dana uručenja računa

2.200

Kod pokretanja sudskog postupka (uvećano za administrativne i sudske takse)

3.500

U cene gradskog saobraćaja nije uračunat porez na promet proizvoda i usluga.

II - Lica starija od 70 godina, stalno nastanjena na teritoriji grada Beograda, kao i izbegla, prognana i raseljena lica starija od 70 godina, ostvaruju pravo na besplatnu vožnju vozilima GSP "Beograd", uz odgovarajuću legitimaciju GSP-a.

III - Sve cene pojedinačnih karata, pretplatnih markica za zaposlene, pretplatnih markica za povlašćene korisnike i doplatnih karata utvrđene ovim cenovnikom primenjivaće se od 1. decembra 2004. godine.

IV - Pojedinačne karte kupljene van vozila po starim cenama važiće zaključno sa 10. decembrom 2004. godine, a neiskorišćene karte mogu se zameniti na prodajnom mestu GSP-a u Skenderbegovoj 47 do 31. decembra 2004. godine, uz doplatu do nove cene.

V - Danom primene ovog cenovnika prestaju da važe odluke Upravnog odbora br. 12325 od 28. oktobra 2002. godine, broj 12325/1 od 11. decembra 2002. godine i broj 5891/4 od 8. jula 2003. godine.

VI - Ovaj cenovnik objaviti u "Službenom listu grada Beograda".