ODLUKA
O UTVRĐIVANJU OSNOVICE I VISINE ČLANARINE REGIONALNE PRIVREDNE KOMORE SUBOTICA ZA 2005. GODINU

("Sl. glasnik RS", br. 136/2004)

I

Ovom odlukom uređuje se način obezbeđenja sredstava za rad Regionalne privredne komore u Subotici (u daljem tekstu: Komora), obveznici stopa i osnovica doprinosa članova Komore kao i način obračuna i naplata doprinosa za 2005. godinu.

II

Obveznici doprinosa su sva preduzeća koja obavljaju privrednu delatnost i njihove poslovne zajednice, zemljoradničke zadruge i druge zadruge, zadružna preduzeća, kao i drugi oblici udruživanja zemljoradnika, banke, zajednice osiguranja imovine i lica i drugi članovi Komore sa područja opština: Mali Iđoš, Bačka Topola i Subotica, ako ovom odlukom nije drukčije određeno.

III

Osnovicu obračuna članarine za preduzeća čini ostvarena bruto zarada zaposlenih u tekućem mesecu po osnovu oslobađanja i olakšica.

IV

Članice Komore iz tačke II obračunavaju i plaćaju članarinu Komori po stopi od 0,30% na osnovicu iz tačke III.

Članarina se uplaćuje svakog meseca prilikom isplate zarada na račun Regionalne privredne komore Subotica broj 355-1014933-62.

V

Članovi Komore iz tačke II ove odluke obračunavaju i plaćaju članarinu Komori prilikom svake isplate zarada zaposlenih.

Član komore daće nalog za prenos sredstava u visini obračunate članarine, poslovnoj banci kod koje ima tekući račun sa kojeg je izvršena isplata zarada.

Ukoliko član Komore vrši isplatu zarada sa više računa dužan je da izda nalog za prenos sredstava saglasno obračunatim i isplaćenim zaradama sa tog računa.

Poslovna banka, kod koje član Komore vrši isplatu zarada, izvršiće, saglasno članu 9 stav 2 Zakona o platnom prometu ("Službeni list SRJ", broj 3/2002), isplatu zarada uz podnošenje naloga za plaćanje članarine Regionalnoj privrednoj komori Subotica saglasno ovoj odluci.

VI

Privatni preduzetnici (zanatske, ugostiteljske, trgovinske i druge radnje i agencije) članovi opštih udruženja samostalnih privrednika - preduzetnika, plaćaju doprinos udruženjima po odluci njihovih Skupština, koje se odnose na članarinu za 2005. godinu.

Iznos se uplaćuje na žiro račun Udruženja.

VII

Ovlašćuje se Upravni odbor Regionalne privredne komore Subotica, da donese izmene i dopune ove odluke ukoliko u toku godine dođe do značajnijih promena, koje bitnije utiču na finansiranje Komore.

VIII

Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjuje se od 1. januara 2005. godine.