ODLUKA
O OBRAZOVANJU ANKETNOG ODBORA RADI UTVRĐIVANJA ČINJENICA I ZAKONITOSTI POSTUPANJA NADLEŽNIH DRŽAVNIH ORGANA U POSTUPKU PRIVATIZACIJE PREDUZEĆA "KNJAZ MILOŠ" IZ ARANĐELOVCA

("Sl. glasnik RS", br. 135/2004)

I

Obrazuje se Anektni odbor radi utvrđivanja činjenica i zakonitosti postupanja nadležnih državnih organa u postupku privatizacije Preduzeća "Knjaz Miloš" iz Aranđelovca.

U Anketni odbor bira se po jedan narodni poslanik iz svake poslaničke grupe u Narodnoj skupštini Republike Srbije, i to na predlog poslaničke grupe.

Na prvoj sednici Anketnog odbora bira se predsednik Anketnog odbora, a prvu sednicu saziva najstariji narodni poslanik, član Anketnog odbora.

II

Zadatak Anketnog odbora je da utvrdi:

- sve događaje, činjenice i okolnosti počinjene u postupku privatizacije ovog preduzeća, a naročito zakonitost rada i odgovornost nadležnih državnih organa,

- da li je bilo zloupotrebe položaja i kršenja zakona od strane nadležnih državnih organa u postupku privatizacije ovog preduzeća.

III

Anketni odbor ima pravo da traži od državnih organa i pojedinih organizacija podatke, isprave i obaveštenja, kao i da uzima izjave od pojedinaca, koje su mu potrebne.

Sednice Anketnog odbora su javne i u skladu sa dostignutom praksom rada dosadašnjih anketnih odbora, biće direktno prenošene na državnoj televiziji.

IV

Anektni odbor je dužan da zadatak završi u roku od 30 dana, o svom radu sačini izveštaj sa predlogom mera i podnese ga Narodnoj skupštini.

Anektni odbor prestaje sa radom danom odlučivanja o njegovom izveštaju na sednici Narodne skupštine.

V

Ovu odluku objaviti u "Službenom glasniku Republike Srbije".