PRAVILNIK
O PODACIMA O OBAVLJENOM PRENOSU HARTIJA OD VREDNOSTI BEZ NAKNADE, ODNOSNO O PRENOSU ZA KOJI SE NAKNADA NE ISPLAĆUJE U NOVCU

("Sl. glasnik RS", br. 139/2004)

Član 1

Ovim pravilnikom propisuju se podaci o obavljenom prenosu hartija od vrednosti bez naknade, odnosno o prenosu hartija od vrednosti za koji se naknada ne isplaćuje u novcu, koje je Centralni registar, depo i kliring hartija od vrednosti (u daljem tekstu: Centralni registar) dužan da dostavlja Poreskoj upravi, saglasno članu 37 stav 3 Zakona o porezima na imovinu ("Službeni glasnik RS", br. 26/2001, 45/2002, 80/2002 i 135/2004).

Član 2

Centralni registar dostavlja Poreskoj upravi podatke iz člana 1 ovog pravilnika, i to:

1) ime i prezime, odnosno firma - poslovno ime, prenosioca i sticaoca prava na hartijama od vrednosti;

2) jedinstveni matični broj građana (JMBG) prenosioca i sticaoca prava fizičkog lica, odnosno poreski identifikacioni broj (PIB) prenosioca i sticaoca prava pravnog lica, preduzetnika i organa i organizacije koja je po zakonu dužna da ima PIB;

3) prebivalište/sedište (mesto, ulica i broj) prenosioca i sticaoca prava;

4) pravni osnov prenosa (naziv, broj i datum ugovora, rešenja o nasleđivanju, odluke državnog organa i dr.).

Član 3

Podatke iz člana 2 ovog pravilnika Centralni registar dostavlja Poreskoj upravi - Centrali, u Beogradu, elektronskim putem, a izuzetno se mogu dostaviti u pisanom obliku.

Član 4

Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjivaće se od 1. januara 2005. godine.