PRAVILNIK
O SADRŽINI I IZGLEDU OZNAKE KOJOM SE OZNAČAVA OBJEKAT U SLUČAJU IZRICANJA MERE PRIVREMENE ZABRANE OBAVLJANJA DELATNOSTI, KAO I NAČINU OZNAČAVANJA TAKVOG OBJEKTA

("Sl. glasnik RS", br. 140/2004)

Član 1

Ovim pravilnikom bliže se uređuje sadržina i izgled oznake Poreske uprave (u daljem tekstu: nalepnica) kojom se vidno označava objekat poreskog obveznika kome je Poreska uprava izrekla meru privremene zabrane obavljanja delatnosti, kao i način označavanja objekta nalepnicom.

Član 2

Nalepnica iz člana 1 ovog pravilnika je samolepljiva, u obliku položenog pravougaonika i štampa se u dve veličine, i to:

- 40 cm x 28 cm - za isticanje na objektima;

- 30 cm x 20 cm - za isticanje na kioscima.

Podloga nalepnice je bela, a sadržina nalepnice se ispisuje crnim slovima.

Izgled i sadržina nalepnica iz stava 1 ovog člana data je na Obrascu NL - Nalepnica, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 3

Nalepnica iz člana 1 ovog pravilnika se lepi na izlogu, vratima ili drugom vidno zastakljenom delu objekta, odnosno kioska sa spoljašnje strane, posle pečaćenja objekta, odnosno kioska.

Član 4

Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjivaće se od 1. januara 2005. godine.