PRAVILNIK
O SADRŽINI, VRSTI PODATAKA, NAČINU VOĐENJA REGISTRA PROIZVOĐAČA DOBARA NA TERITORIJI AUTONOMNE POKRAJINE KOSOVO I METOHIJA I EVIDENCIJI O DOPREMANJU ROBE DOMAĆEG POREKLA SA TERITORIJE AUTONOMNE POKRAJINE KOSOVO I METOHIJA

("Sl. glasnik RS", br. 11/2005)

Član 1

Ovim pravilnikom bliže se propisuje sadržina, vrsta podataka i način vođenja registra proizvođača dobara na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija (u daljem tekstu: APKM) i evidencija o dopremanju robe domaćeg porekla sa teritorije APKM.

Član 2

Pravna lica i preduzetnici (u daljem tekstu: proizvođač dobra) koji se bave proizvodnjom dobara na teritoriji APKM upisuju se u Registar proizvođača dobara na teritoriji APKM (u daljem tekstu: Registar).

Proizvodnjom dobara, u smislu ovog pravilnika, smatra se proizvodnja dobara koja se dalje mogu koristiti kao gotovi proizvodi za čiju je proizvodnju korišćen repromaterijal i sirovina domaćeg porekla sa više od 51% vrednosti, a koja su u celosti proizvedena na teritoriji APKM.

Proizvođač dobra može se upisati u Registar ako poseduje:

1) rešenje o upisu u registar kod nadležnog organa;

2) poslovni prostor koji je opremljen za odgovarajuću proizvodnju;

3) instalirane proizvodne kapacitete za proizvodnju dobara koja se u celosti proizvode na teritoriji APKM, a za čiju je proizvodnju korišćen repromaterijal i sirovina domaćeg porekla sa više od 51% vrednosti.

Registar vodi Ministarstvo finansija - Poreska uprava.

Član 3

Registar sadrži:

1) naziv proizvođača dobra;

2) broj rešenja o registraciji proizvođača dobra;

3) ime i prezime odgovornog lica;

4) sedište proizvođača dobra;

5) adresa proizvodnih pogona proizvođača dobra;

6) vrsta dobra iz člana 2 stav 2 ovog pravilnika;

7) godišnji obim proizvodnje dobra za čiju je proizvodnju proizvođač dobra koristio repromaterijal i sirovinu domaćeg porekla sa više od 51% vrednosti, a koje je u celosti proizvedeno na teritoriji APKM.

Ako dođe do promene podataka upisanih u Registar proizvođač dobra je dužan da takvu promenu prijavi nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave u roku od osam dana od dana nastanka promene.

Član 4

Na zahtev proizvođača dobra, koji isporučuje ili namerava da isporučuje navedena dobra na teritoriju Republike Srbije van teritorije APKM, nadležna organizaciona jedinica Poreske uprave, po sprovedenom postupku kontrole, vrši upis u Registar.

Član 5

Proizvođač dobra može vršiti isporuku proizvedenih dobara iz člana 2 stav 2 ovog pravilnika u skladu sa propisom koji uređuje posebne uslove za vršenje prometa robe domaćeg porekla sa teritorije APKM pod uslovom da poseduje izvod iz Registra, koji izdaje nadležna organizaciona jedinica Poreske uprave, a koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 6

Za robu domaćeg porekla koja se doprema sa teritorije APKM na teritoriju Republike Srbije van teritorije APKM nadležna organizaciona jedinica Poreske uprave vodi evidenciju koja sadrži:

1) naziv, adresu i broj pod kojim je proizvođač dobra, odnosno poljoprivredni proizvođač upisan u odgovarajuće registre;

2) vrstu, količinu i vrednost dopremljene robe, odnosno poljoprivrednih proizvoda;

3) način dopremanja robe i registarski broj vozila;

4) datum dopremanja robe, odnosno poljoprivrednih proizvoda;

5) godišnji obim proizvodnje dobara, odnosno poljoprivrednih proizvoda sadržan u izvodu iz registara.

Član 7

Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO FINANSIJA
PORESKA UPRAVA - REGIONALNI CENTAR
PRIŠTINA
FILIJALA / EKSPOZITURA __________________
BROJ:
DATUM:

Na osnovu člana 5 Pravilnika o sadržini, vrsti podataka, načinu vođenja registra proizvođača dobara na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija i evidenciji o dopremanju robe domaćeg porekla sa teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija postupajući po zahtevu proizvođača dobara _______________________________________________________________________ izdaje se:

IZVOD
IZ REGISTRA PROIZVOĐAČA DOBARA NA TERITORIJI AUTONOMNE POKRAJINE KOSOVO I METOHIJA

Proizvođač dobara __________________________________________________________________________________________

sa sedištem _______________________________________________________________________________________________,

upisan u Registar proizvođača dobara pod brojem _________________________________________________________________,

dana ____________________.

Vrsta proizvoda

Jedinica mere

Godišnji obim proizvodnje (količina)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

____________ 2005. god.

M. P.

OVLAŠĆENO LICE

U ___________________

 

__________________