UPUTSTVO
ZA UTVRĐIVANJE NAKNADE U POSTUPKU LEGALIZACIJE

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 1/2005)

I

U cilju pospešivanja postupka legalizacije objekata izgrađenih bez građevinske dozvole, kako u predmetima po kojima rešava organ Gradske uprave nadležan za poslove urbanizma i građevinarstva, tako i u predmetima po kojima rešava Komisija za legalizaciju, Upravni odbori javnih i javnih komunalnih preduzeća i drugih javnih službi čiji je osnivač Grad Novi Sad, ukinuće ili značajno smanjiti visinu naknade koju naplaćuju za davanje mišljenja, uslova i saglasnosti koje daju u postupku legalizacije, po zahtevu nadležnog organa Gradske uprave, Komisije za legalizaciju ili po zahtevu vlasnika objekta izgrađenog bez građevinske dozvole.

II

Radi sprovođenja tačke I ovog uputstva potrebno je da javna i javna komunalna preduzeća i druge javne službe čiji je osnivač Grad Novi Sad preispitaju, izvrše korekcije, odnosno da izmene svoje cenovnike u delu koji se odnosi na utvrđivanje visine naknade za davanje mišljenja, uslova i saglasnosti u postupku legalizacije i iste, putem resornih organa Gradske uprave, dostave na prethodnu saglasnost Gradonačelniku Grada Novog Sada, do 4. februara 2005. godine.

III

Da bi se u potpunosti ostvarili ciljevi iz tačke I ovog uputstva, preporučujem nadležnim organima javnih preduzeća i drugih javnih službi čiji je osnivač Autonomna Pokrajina Vojvodina ili Republika Srbija, da postupe na sličan način i tako doprinesu uspešnom sprovođenju akcije legalizacije objekata izgrađenih bez građevinske dozvole u Gradu Novom Sadu.

IV

Ovo uputstvo odmah dostaviti direktorima i predsednicima upravnih odbora preduzeća i službi iz tačke I i III ovog uputstva.

V

Ovo uputstvo stupa na snagu narednog dana, od dana donošenja, a objaviće se u "Službenom listu Grada Novog Sada".