REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA URBANIZAM

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 1/2005)

1. Obrazuje se Komisija za urbanizam kao radno telo Gradonačelnika Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Komisija).

2. Zadaci Komisije su da:

- Gradonačelniku Grada Novog Sada daje stručna mišljenja o pitanjima, inicijativama i predlozima za donošenje odluka i drugih opštih akata iz oblasti urbanizma;

- Javnom preduzeću "Urbanizam" Zavod za urbanizam Novi Sad daje mišljenja po zahtevima za izradu urbanističko - tehničkih uslova na osnovu kojih se donosi akt o urbanističkim uslovima za podizanje ili postavljanje privremenog objekta na neizgrađenom građevinskom zemljištu do privođenja konačnoj nameni, ukoliko taj prostor nije predviđen za realizaciju u tekućem srednjoročnom periodu;

- Daje stručno mišljenje na predlog lokacija na posebne slučajeve izgradnje benzinskih stanica, na lokacijama koje se nalaze van granica gradskog građevinskog zemljišta i na parcelama u privatnom vlasništvu u naseljenim mestima.

3. Komisija ima predsednika i četiri člana.

4. Predsedniku i članovima Komisije za stručni rad u Komisiji pripada mesečna naknada i to: predsedniku Komisije u iznosu 25%, članovima Komisije u iznosu od 20% osnovice koja služi za obračun zarade direktora JP "Urbanizam" Zavod za urbanizam Novi Sad u tom mesecu, srazmerno broju održanih sednica i učešću predsednika i članova Komisije u radu sednice.

Naknada za rad Komisije obezbeđuje se iz sredstava JP "Urbanizam" Novi Sad.

5. Stručni, administrativni i tehnički poslovi za potrebe Komisije obavljaće se u Sekretarijatu za urbanizam i stambene poslove.

6. Donošenjem ovog rešenja prestaje da važi Rešenje o obrazovanju Komisije za urbanizam ("Službeni list Grada Novog Sada", br. 3/95, 5/98, 16/98 i 2/2001).

7. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".