ODLUKA

O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA USKLAĐIVANJE STAVOVA VEZANIH ZA REALIZACIJU AKCIONOG PLANA ZA OTKLANJANJE ADMINISTRATIVNIH PREPREKA ZA STRANA ULAGANJA U OBLASTI OBUKE I STRUČNOG USAVRŠAVANJA

("Sl. glasnik RS", br. 15/2005)

1. Obrazuje se Komisija za usklađivanje stavova vezanih za realizaciju Akcionog plana za otklanjanje administrativnih prepreka za strana ulaganja u oblasti obuke i stručnog usavršavanja (u daljem tekstu: Komisija).

2. Zadaci Komisije su: usklađivanje stavova vezanih za realizaciju Akcionog plana za otklanjanje administrativnih prepreka za strana ulaganja, a u cilju koordinacije, usklađivanja, planiranja i praćenja primene programa i planova rada u oblasti obuke i stručnog usavršavanja između Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, Ministarstva prosvete i sporta, Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom, Ministarstva privrede i Ministarstva nauke i zaštite životne sredine.

3. Predsednika i članove Komisije imenuje Vlada Republike Srbije od predstavnika Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, Ministarstva prosvete i sporta, Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom, Ministarstva privrede i Ministarstva nauke i zaštite životne sredine.

4. Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije obavlja Ministarstvo prosvete i sporta.

5. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".