ODLUKAO VISINI POSEBNIH DAŽBINA PRI UVOZU POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA("Sl glasnik RS", br. 45/2003, 56/2003, 115/2003, 16/2004, 48/2004 i 23/2005) |
Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda plaća se po jedinici proizvoda, i to za:
Tarifni broj |
Tarifna oznaka |
Naimenovanje |
Iznos |
1 |
2 |
3 |
4 |
01.02 |
|
Žive životinje, vrste goveda: |
|
|
0102.90 |
- Ostalo: |
|
|
|
-- domaće vrste |
- |
|
0102.90 05 00 |
--- mase do 80 kg |
15,00 |
|
|
--- mase preko 80 kg do 160 kg |
- |
|
0102.90 21 00 |
---- za klanje |
14,00 |
|
|
--- mase preko 160 kg do 300 kg |
|
|
0102.90 41 00 |
---- za klanje |
13,00 |
|
|
--- mase preko 300 kg |
12,00 |
|
|
---- ostalo: |
- |
|
0102.90 71 00 |
----- za klanje |
12,00 |
|
|
|
|
01.03 |
|
Svinje žive: |
|
|
|
- Ostalo: |
- |
|
0103.91 |
-- mase do 50 kg |
- |
|
0103.91 10 00 |
--- domaće vrste |
15,00 |
|
0103.92 |
-- mase preko 50 kg |
- |
|
|
--- domaće vrste: |
- |
|
0103.92 11 00 |
---- koje su se najmanje jedanput prasile, mase 160 kg i veće |
12,00 |
|
0103.92 19 00 |
---- ostale |
12,00 |
|
|
|
|
01.04 |
|
Ovce i koze, žive: |
|
|
0104.10 |
- Ovce: |
- |
|
|
-- ostale: |
- |
|
0104.10 30 00 |
--- jagnjad (do jedne godine starosti) |
14,00 |
|
0104.10 80 00 |
--- ostale |
12,00 |
|
|
|
|
01.05 |
|
Živina, domaća, živa (kokoške, patke, guske, ćurke i biserke): |
|
|
|
- Ostalo |
- |
|
0105.92 |
-- kokoške mase do 2.000 g |
- |
|
0105.92 00 90 |
--- ostale |
14,00 |
|
0105.93 |
-- kokoške mase preko 2.000 g |
- |
|
0105.93 00 90 |
--- ostale |
12,00 |
|
|
|
|
02.01 |
|
Meso goveđe, sveže ili rashlađeno: |
|
|
0201.10 |
- Trupovi i polutke |
- |
|
0201.10 00 10 |
-- teleći |
44,00 |
|
0201.10 00 20 |
-- juneći |
40,00 |
|
0201.10 00 90 |
-- ostali |
30,00 |
|
0201.20 |
- Ostali komadi sa kostima: |
- |
|
|
-- kompenzirane četvrti: |
- |
|
0201.20 20 10 |
--- teleće |
44,00 |
|
0201.20 20 20 |
--- juneće |
40,00 |
|
0201.20 20 90 |
--- ostale |
30,00 |
|
|
|
|
|
|
-- prednje četvrti nerazdvojene ili razdvojene: |
- |
|
0201.20 30 10 |
--- juneće |
30,00 |
|
0201.20 30 90 |
--- ostale |
26,00 |
|
|
-- zadnje četvrti nerazdvojene ili razdvojene: |
- |
|
0201.20 50 10 |
--- juneće |
40,00 |
|
0201.20 50 90 |
--- ostale |
30,00 |
|
|
-- ostalo: |
- |
|
0201.20 90 10 |
--- juneće |
30,00 |
|
0201.20 90 90 |
--- ostalo |
26,00 |
|
0201.30 |
- Bez kostiju: |
- |
|
0201.30 00 10 |
-- teleće |
50,00 |
|
|
-- ostalo: |
- |
|
0201.30 00 20 |
--- juneće |
44,00 |
|
0201.30 00 90 |
--- ostalo |
36,00 |
|
|
|
|
02.02 |
|
Meso goveđe, smrznuto |
|
|
0202.10 |
- Trupovi i polutke: |
- |
|
0202.10 00 10 |
-- teleće |
36,00 |
|
0202.10 00 20 |
-- juneće |
30,00 |
|
0202.10 00 90 |
-- ostalo |
30,00 |
|
0202.20 |
- Ostali komadi sa kostima: |
- |
|
|
-- kompenzirane četvrti: |
- |
|
0202.20 10 10 |
--- teleće |
36,00 |
|
0202.20 10 20 |
--- juneće |
30,00 |
|
0202.20 10 90 |
--- ostalo |
30,00 |
|
|
-- prednje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene: |
- |
|
0202.20 30 10 |
--- teleće |
36,00 |
|
0202.20 30 20 |
--- juneće |
30,00 |
|
0202.20 30 90 |
--- ostalo |
30,00 |
|
|
-- zadnje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene: |
- |
|
0202.20 50 10 |
--- teleće |
36,00 |
|
0202.20 50 20 |
--- juneće |
30,00 |
|
0202.20 50 90 |
--- ostalo |
30,00 |
|
|
-- ostalo: |
- |
|
0202.20 90 10 |
--- teleće |
36,00 |
|
0202.20 90 20 |
--- juneće |
30,00 |
|
0202.20 90 90 |
--- ostalo |
30,00 |
|
0202.30 |
- Bez kostiju: |
|
|
|
-- prednje četvrti, cele ili sečene u najviše pet komada, svaka sastavljena u jedan blok; kompenzirane četvrti u dva bloka, jednog od prednje četvrti, cele ili isečene u najviše pet delova a drugog od zadnje četvrti, isključujući pečenice u jednom komadu: |
|
|
0202.30 10 10 |
--- teleće |
40,00 |
|
0202.30 10 20 |
--- juneće |
36,00 |
|
0202.30 10 90 |
--- ostalo |
35,00 |
|
|
-- prednje četvrti, sečene i grudi: |
|
|
0202.30 50 10 |
--- teleće |
40,00 |
|
0202.30 50 20 |
--- juneće |
36,00 |
|
0202.30 50 90 |
--- ostalo |
35,00 |
|
|
-- zadnje četvrti: |
- |
|
0202.30 60 10 |
--- teleće |
40,00 |
|
0202.30 60 20 |
--- juneće |
36,00 |
|
0202.30 60 90 |
--- ostalo |
35,00 |
|
|
|
|
|
|
-- ostalo: |
- |
|
0202.30 90 10 |
--- teleće |
40,00 |
|
0202.30 90 20 |
--- juneće |
36,00 |
|
0202.30 90 90 |
--- ostalo |
25,00 |
|
|
|
|
02.03 |
|
Meso svinjsko, sveže, rashlađeno ili smrznuto: |
|
|
|
- Sveže ili rashlađeno: |
- |
|
0203.11 |
-- trupovi i polutke: |
- |
|
0203.11 10 00 |
--- od domaćih svinja |
42,00 |
|
0203.11 90 00 |
--- ostalo |
32,00 |
|
0203.12 |
-- butovi, plećke i komadi od njih, sa kostima: |
- |
|
|
--- od domaćih svinja: |
- |
|
0203.12 11 00 |
---- butovi i komadi od njih |
44,00 |
|
0203.12 19 00 |
---- plećke i komadi od njih |
36,00 |
|
0203.12 90 00 |
--- ostalo |
32,00 |
|
0203.19 |
-- ostalo: |
- |
|
|
--- od domaćih svinja: |
- |
|
0203.19 11 00 |
---- prednji delovi i komadi od njih |
35,00 |
|
0203.19 13 00 |
---- bubrežnjak i njegovi delovi |
35,00 |
|
0203.19 15 00 |
---- potrbušine i komadi od njih |
25,00 |
|
|
---- ostalo: |
- |
|
0203.19 55 00 |
----- bez kostiju |
40,00 |
|
0203.19 59 00 |
----- ostalo |
40,00 |
|
|
- Smrznuto: |
- |
|
0203.21 |
-- trupovi i polutke: |
- |
|
0203.21 10 00 |
--- od domaćih svinja |
30,00 |
|
0203.21 90 00 |
--- ostalo |
30,00 |
|
0203.22 |
-- butovi, plećke i komadi od njih sa kostima: |
- |
|
|
--- od domaćih svinja: |
- |
|
0203.22 11 00 |
---- butovi i komadi od njih |
36,00 |
|
0203.22 19 00 |
---- plećke i komadi od njih |
30,00 |
|
0203.22 90 00 |
--- ostalo |
25,00 |
|
0203.29 |
-- ostalo: |
- |
|
|
--- od domaćih svinja: |
- |
|
0203.29 11 00 |
---- prednji delovi i komadi od njih |
20,00 |
|
0203.29 13 00 |
---- bubrežnjak i njegovi delovi |
20,00 |
|
0203.29 15 00 |
---- potrbušine i komadi od njih |
20,00 |
|
|
---- ostalo |
|
|
0203.29 55 00 |
----- bez kostiju |
25,00 |
|
0203.29 59 00 |
----- ostalo |
25,00 |
|
0203.29 90 00 |
--- ostalo |
25,00 |
|
|
|
|
02.04 |
|
Meso ovčje ili kozje, sveže, rashlađeno ili smrznuto: |
|
|
0204.10 00 00 |
- Trupovi i polutke jagnjeći, sveži ili rashlađeni |
36,00 |
|
|
- Ostalo meso ovčje, sveže ili rashlađeno: |
- |
|
0204.21 00 00 |
-- trupovi i poutke |
25,00 |
|
0204.22 00 00 |
-- ostali komadi sa kostima |
20,00 |
|
0204.23 00 00 |
-- bez kostiju |
20,00 |
|
0204.30 00 00 |
- Trupovi i polutke jagnjeći, smrznuti |
30,00 |
|
|
- Ostalo meso ovčje, smrznuto: |
- |
|
0204.41 00 00 |
-- trupovi i polutke |
20,00 |
|
0204.42 00 00 |
-- ostali komadi sa kostima |
20,00 |
|
0204.43 00 00 |
- bez kostiju |
20,00 |
|
|
|
|
02.07 |
|
Meso i jestivi otpaci od živine iz tar. br. 01.05, sveži, rashlađeni ili smrznuti |
|
|
|
- Od kokošaka, domaćih: |
- |
|
0207.11 00 00 |
-- neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno |
45,00 |
|
0207.12 00 00 |
-- neisečeno u komade, smrznuto |
31,00 |
|
0207.13 00 00 |
-- isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni |
34,00 |
|
0207.14 |
-- isečeni komadi i otpaci, smrznuti: |
- |
|
0207.14 00 10 |
--- bez kostiju |
50,00 |
|
0207.14 00 90 |
--- ostalo |
50,00 |
|
|
- Od ćurki: |
- |
|
0207.24 00 00 |
-- neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno |
31,00 |
|
0207.25 00 00 |
-- neisečeno u komade, smrznuto |
31,00 |
|
0207.26 00 00 |
-- isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni |
31,00 |
|
0207.27 |
-- isečeni komadi i otpaci, smrznuti: |
- |
|
0207.27 00 10 |
--- bez kostiju |
50,00 |
|
0207.27 00 90 |
--- ostalo |
50,00 |
|
|
- Od patki, guski i biserki: |
- |
|
0207.32 00 00 |
-- neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno |
31,00 |
|
0207.33 00 00 |
-- neisečeno u komade, smrznuto |
31,00 |
|
0207.35 00 00 |
-- ostalo, sveže ili rashlađeno |
31,00 |
|
0207.36 00 00 |
-- ostalo, smrznuto |
31,00 |
|
|
|
|
02.09 |
|
Svinjska masnoća bez mesne krtine i živinsko salo, neistopljeni niti ekstrahovani na bilo koji način, sveži, rashlađeni, smrznuti, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni: |
|
|
|
- Potkožna svinjska mast (slanina): |
|
|
0209.00 11 00 |
-- sveža, rashlađena, smrznuta ili u salamuri |
15,00 |
|
0209.00 19 00 |
-- sušena ili dimljena |
30,00 |
02.10 |
|
Meso i jestivi mesni i drugi klanični proizvodi, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni; jestivo brašno i prah od mesa ili od drugih klaničnih proizvoda: |
|
|
|
- Meso svinjsko: |
- |
|
0210.11 00 00 |
-- butovi, plećke i drugi komadi od njih sa kostima |
40,00 |
|
0210.12 00 00 |
-- potrbušine i komadi od njih |
30,00 |
|
0210.19 00 00 |
-- ostalo |
30,00 |
|
0210.20 |
- Meso, goveđe: |
- |
|
0210.20 10 00 |
-- sa kostima |
30,00 |
|
0210.20 90 00 |
-- bez kostiju |
30,00 |
|
0210.90 00 00 |
- Ostalo, uključujući jestivo brašno, prah od mesa i drugih klaničnih proizvoda |
20,00 |
|
|
|
|
03.01 |
|
Ribe, žive |
|
|
0301.93 |
-- Šaran |
40,00 |
|
0301.93 00 10 |
--- Mlađ |
40,00 |
|
0301.93 00 90 |
--- Ostalo |
40,00 |
|
|
|
|
04.01 |
|
Mleko i pavlaka, nekoncentrovani i bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
|
0401.10 |
- Sa sadržajem masnoće do 1% po masi: |
- |
|
0401.10 90 00 |
-- ostalo |
12,00 |
|
0401.20 |
- Sa sadržajem masnoće preko 1% do 6% po masi: |
|
|
|
-- do 3%: |
- |
|
0401.20 19 00 |
--- ostalo |
15,00 |
|
|
-- preko 3%: |
- |
|
0401.20 99 00 |
--- ostalo |
15,00 |
|
0401.30 |
- Sa sadržajem masnoće preko 6% po masi: |
- |
|
|
-- do 21% |
- |
|
0401.30 19 00 |
--- ostalo |
8,00 |
|
|
-- preko 21%, ali ne preko 45% |
- |
|
0401.30 39 00 |
--- ostalo |
8,00 |
|
|
-- preko 45%: |
- |
|
0401.30 99 00 |
--- ostalo |
8,00 |
|
|
|
|
04.02 |
|
Mleko i pavlaka, koncentrovani ili sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
|
0402.10 |
- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće do 1,5% po masi: |
- |
|
|
-- bez dodatka šećera i drugih zaslađivača: |
- |
|
0402.10 11 00 |
--- u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg |
70,00 |
|
0402.10 19 00 |
--- ostalo |
70,00 |
|
|
-- ostalo: |
- |
|
0402.10 99 00 |
--- ostalo |
70,00 |
|
|
- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće preko 1,5% po masi: |
- |
|
0402.21 |
-- bez dodatnog šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
- |
|
|
--- sa sadržajem masnoće do 27% po masi: |
|
|
0402.21 11 00 |
---- u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg |
70,00 |
|
|
---- ostalo: |
- |
|
0402.21 17 00 |
----- sa sadržajem masnoće do 11% po masi |
70,00 |
|
0402.21 19 00 |
----- sa sadržajem masnoće preko 11% do 27% po masi |
70,00 |
|
|
--- sa sadržajem masnoće preko 27% po masi: |
- |
|
0402.21 91 00 |
---- u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg |
70,00 |
|
0402.21 99 00 |
--- ostalo |
70,00 |
|
|
- Ostalo: |
- |
|
0402.91 |
-- bez dodatka šećera ili drugih zaslađivača: |
- |
|
|
--- sa sadržajem masnoće do 8% po masi: |
|
|
0402.91 19 00 |
---- ostalo |
16,00 |
|
|
--- sa sadržajem masnoće preko 8% do 10% po masi: |
- |
|
0402.91 39 00 |
---- ostalo |
16,00 |
|
|
--- sa sadržajem masnoće preko 10% do 45% po masi: |
- |
|
0402.91 59 00 |
---- ostalo |
16,00 |
|
|
--- sa sadržajem masnoće preko 45% po masi: |
- |
|
0402.91 99 00 |
---- ostalo |
21,00 |
|
0402.99 |
-- ostalo: |
|
|
|
--- sa sadržajem masnoće do 9,5% po masi: |
- |
|
0402.99 19 00 |
---- ostalo |
16,00 |
|
|
--- sa sadržajem masnoće preko 9,5% do 45% po masi: |
|
|
0402.99 39 00 |
---- ostalo |
16,00 |
|
|
--- sa sadržajem masnoće preko 45% po masi: |
- |
|
0402.99 99 00 |
---- ostalo |
21,00 |
04.03 |
|
Mlađenica, kiselo mleko, pavlaka, jogurt, kefir i ostalo fermentisano ili zakiseljeno mleko ili pavlaka, koncentrovani ili nekoncentrovani sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materijala za zaslađivanje, aromatizovani ili sa dodatim voćem ili kakaom: |
|
|
0403.10 |
- Jogurt: |
|
|
0403.10 00 10 |
-- nearomatizovan ili bez dodatog voća ili kakaa |
10,00 |
|
0403.10 00 20 |
-- aromatizovan ili sa dodatim voćem ili kakaom |
10,00 |
|
0403.90 |
- Ostalo: |
- |
|
0403.90 00 10 |
-- nearomatizovan ili bez dodatog voća ili kakaa |
- |
|
0403.90 00 20 |
-- aromatizovani ili sa dodatim voćem ili kakaom |
- |
|
|
|
|
04.05 |
|
Maslac i ostale masnoće i ulja dobijena od mleka; mlečni namazi: |
|
|
0405.10 00 00 |
- Maslac |
70,00 |
|
0405.20 00 00 |
- Mlečni namazi |
50,00 |
|
0405.90 00 00 |
- Ostalo |
50,00 |
|
|
|
|
04.06 |
|
Sir i urda: |
|
|
0406.10 |
- Mlad (nezreo, neusoljen ili nedimljen) sir, uključujući sir od surutke, i urda: |
|
|
0406.10 10 00 |
-- sa sadržajem masnoće do 40% po masi |
80,00 |
|
0406.10 90 00 |
-- ostalo |
80,00 |
|
0406.30 00 00 |
- Sir topljen, osim struganog ili u prahu |
80,00 |
|
0406.90 00 00 |
- Sir, ostali |
80,00 |
|
|
|
|
04.07 |
|
Živinska i ptičija jaja, u ljusci, sveža, konzervisana ili kuvana: |
|
|
0407.00 |
- Od živine: |
- |
|
|
-- za priplod |
- |
|
0407.00 19 00 |
--- ostala |
1,00 |
|
|
-- ostalo: |
- |
|
0407.00 30 90 |
--- ostala |
1,50 |
|
|
|
|
04.09 |
|
Med prirodni |
|
|
0409.00 00 00 |
|
15,00 |
|
|
|
|
07.01 |
|
Krompir, svež ili rashlađeni |
|
|
0701.90 00 00 |
- Ostali |
5,00 |
|
|
|
|
07.02 |
0702.00 00 00 |
Paradajz, sveži ili rashlađeni |
12,00 |
|
|
|
|
07.03 |
|
Crni luk, aljma, beli luk, praziluk i ostali lukovi, sveži ili rashlađeni: |
|
|
0703.10 |
- Crni luk i aljma |
- |
|
|
-- crni luk |
- |
|
0703.10 00 19 |
--- ostali |
6,00 |
|
|
|
|
07.04 |
|
Kupus, karfiol, keleraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, sveži ili rashlađeni: |
|
|
0704.10 |
- Karfiol i brokola |
|
|
0704.10 00 10 |
-- karfiol |
6,00 |
|
0704.90 |
- Ostalo: |
- |
|
0704.90 00 10 |
-- kupus |
6,00 |
|
|
|
|
07.09 |
0709.60 10 00 |
Paprika sveža ili rashlađena |
20,00 |
|
|
|
|
07.06 |
|
Šargarepa, broskva ili repa ugarnjača (bela repa), cvekla, celer korenjaš, rotkvice i slično jestivo korenjasto povrće, sveže ili rashlađeno: |
|
|
0706.10 |
- Šargarepa, broskva ili repa ugarnjača (bela repa): |
- |
|
0706.10 00 10 |
-- šargarepa |
- |
|
0706.10 00 20 |
-- rotkva ili repa ugarnjača (bela repa) |
- |
|
|
|
|
07.07 |
0707.00 00 00 |
Krastavci i kornišoni, sveži ili rashlađeni |
15,00 |
|
|
|
|
07.08 |
|
Mahunasto povrće, u mahunama ili zrnu, sveže ili rashlađeno |
|
|
0708.10 00 00 |
- Grašak |
18,00 |
|
0708.20 00 20 |
-- Boranija |
18,00 |
|
|
|
|
07.09 |
|
Ostalo povrće, sveže ili rashlađeno |
|
|
0709.60 10 00 |
-- Slatka paprika |
15,00 |
|
0709.60 90 00 |
-- Ostalo |
15,00 |
07.10 |
|
Povrće (uključujući i blanširano), smrznuto: |
|
|
|
- Mahunasto povrće u zrnu ili mahunama: |
|
|
0710.21 00 00 |
-- grašak (Pisum sativum) |
18,00 |
|
0710.22 00 20 |
-- boranija |
18,00 |
|
0710.40 00 10 |
-- kukuruz šećerac u zrnu |
18,00 |
|
0710.40 00 20 |
-- kukuruz šećerac u klipu |
15,00 |
|
0710.80 00 10 |
-- paprika |
18,00 |
|
0710.80 00 20 |
-- šargarepa |
15,00 |
|
0710.80 00 90 |
-- ostalo |
15,00 |
|
0710.90 00 00 |
- Mešavine povrća |
18,00 |
|
|
|
|
07.11 |
|
Povrće, privremeno konzervisano (npr. sumpordioksidom, u slanoj vodi, sumporisanoj vodi ili drugim rastvorima za konzervisanje), ali u takvom stanju nepodesno za neposrednu ishranu: |
|
|
0711.40 00 00 |
- Krastavci i kornišoni |
15,00 |
|
0711.90 10 00 |
--- Plodovi roda Capsicum, osim slatkih paprika |
15,00 |
|
0711.90 30 00 |
--- kukuruz šećerac |
20,00 |
|
0711.90 70 00 |
--- ostalo |
18,00 |
|
0711.90 90 00 |
-- mešavina povrća |
18,00 |
|
|
|
|
07.12 |
|
Sušeno povrće, celo, sečeno u komade ili mleveno, ali dalje nepripremljeno: |
|
|
0712.20 00 00 |
- Crni luk |
- |
|
0712.30 00 00 |
- Jestive pečurke i trifle: |
- |
|
0712.30 00 10 |
-- pečurke |
- |
|
0712.90 00 00 |
- Ostalo povrće; mešavine povrća |
- |
|
|
|
|
07.13 |
|
Sušeno mahunasto povrće u zrnu, oljušteno ili neoljušteno ili lomljeno: |
|
|
0713.10 |
- Grašak (Pisum sativum): |
- |
|
0713.10 90 00 |
-- ostali |
- |
|
|
|
|
08.06 |
|
Grožđe, sveže ili suvo: |
|
|
0806.10 00 00 |
- Sveže |
5,00 |
|
|
|
|
08.07 |
|
Dinje, lubenice i papaje, sveže: |
|
|
|
- Dinje i lubenice: |
- |
|
0807.11 00 00 |
-- lubenice |
4,00 |
|
0807.19 00 00 |
-- ostalo |
4,00 |
|
|
|
|
08.08 |
|
Jabuke, kruške i dunje, sveže: |
|
|
0808.10 00 00 |
- Jabuke |
10,00 |
|
0808.20 00 10 |
-- Kruške |
10,00 |
|
0808.20 00 20 |
- Dunje |
5,00 |
|
|
|
|
08.09 |
|
Kajsije, trešnje i višnje, breskve (uključujući nektarine), šljive sveže: |
|
|
0809.10 00 00 |
- Kajsije |
5,00 |
|
0809.20 00 10 |
-- Trešnje |
5,00 |
|
0809.20 00 20 |
-- Višnje |
5,00 |
|
0809.40 00 00 |
- Šljive |
10,00 |
|
|
|
|
08.13 |
|
Voće, suvo, osim onog koje se svrstava u tar. br. 08.01 do 08.06; mešavine jezgrastog ili suvog voća iz ove glave: |
|
|
0813.10 00 00 |
- Kajsije |
- |
|
0813.20 00 00 |
- Šljive |
- |
|
0813.30 00 00 |
- Jabuke |
- |
|
0813.40 |
- Ostalo voće: |
|
|
0813.40 00 10 |
-- višnje |
- |
|
0813.40 00 90 |
-- ostalo |
- |
|
0813.50 00 00 |
- Mešavine jezgrastog ili suvog voća iz ove glave |
- |
|
|
|
|
09.04 |
|
Biber roda Piper; suva, drobljena ili mlevena paprika roda Capsicum ili roda Pimenta: |
|
|
0904.20 |
- Paprika roda Capsicum ili roda Pimenta, suva, drobljena ili mlevena: |
|
|
|
-- nedrobljena i nemlevena: |
- |
|
0904.20 10 00 |
--- slatka paprika |
6,00 |
|
0904.20 30 00 |
--- ostala |
8,00 |
|
0904.20 90 00 |
-- drobljena ili mlevena |
10,00 |
10.01 |
|
Pšenica i napolica: |
|
|
1001.10 |
- Tvrda pšenica: |
- |
|
1001.10 00 01 |
-- semenska |
- |
|
1001.10 00 09 |
-- ostala |
- |
|
1001.90 |
- Ostalo: |
- |
|
1001.90 00 10 |
-- semenska pšenica |
- |
|
1001.90 00 20 |
-- ostala pšenica |
- |
|
|
|
|
12.01 |
1201.00 00 00 |
Soja u zrnu, uključujući i lomljenu ili drobljenu |
- |
|
|
|
|
12.05 |
1205.00 00 00 |
Seme uljane repice, uključujući lomljeno ili drobljeno |
- |
|
|
|
|
12.06 |
1206.00 00 00 |
Seme suncokreta, uključujući lomljeno ili drobljeno |
- |
|
|
|
|
12.10 |
|
Hmelj, svež ili sušen, uključujući drobljen ili mleven ili u obliku peleta; lupulin: |
|
|
1210.10 00 00 |
- Hmelj nedrobljen niti mleven niti u obliku peleta |
- |
|
1210.20 00 00 |
- Hmelj, drobljen ili mleven ili u obliku peleta |
- |
|
|
|
|
15.07 |
|
Sojino ulje i njegove frakcije, prečišćeni ili neprečišćeni, ali hemijski nemodifikovani: |
|
|
1507.10 |
- Sirovo ulje, uključujući degumirano (bez smole): |
- |
|
1507.10 90 00 |
-- ostalo |
- |
|
1507.90 |
- Ostalo: |
- |
|
1507.90 90 00 |
-- ostalo |
- |
|
|
|
|
15.12 |
|
Ulje od semena suncokreta, šafraniksi pamukovog semena i njihove frakcije, prečišćeni ili neprečišćeni, ali hemijski nemodifikovani: |
|
|
|
- Ulje od suncokreta i šafranike i njihove frakcije: |
- |
|
1512.11 00 00 |
-- sirovo ulje |
- |
|
1512.19 00 00 |
-- ostalo |
- |
|
|
|
|
15.14 |
|
Ulje od repice ili ulje od slačice i njihove frakcije, rafinisani ili nerafinisani, ili hemijski nemodifikovani: |
|
|
1514.10 |
- Sirovo ulje: |
|
|
1514.10 00 10 |
-- od repice |
- |
|
1514.90 |
- Ostalo: |
|
|
1514.90 00 10 |
-- Od repice |
- |
|
|
|
|
15.17 |
|
Margarin, mešavine ili preparati od masti ili ulja životinjskog ili biljnog porekla ili od frakcija različitih masti ili ulja iz ove glave podobni za jelo, osim jestivih masti ili ulja i njihovih frakcija iz tar. br. 15.16: |
|
|
1517.10 |
- Margarin, isključujući tečni margarin: |
|
|
1517.10 10 00 |
-- sa sadržajem preko 10% do 15% po masi mlečnih masnoća |
15,00 |
|
1517.10 90 00 |
-- ostalo |
15,00 |
|
|
|
|
16.01 |
|
Kobasice i sl. proizvodi od mesa i drugih klaničnih proizvoda za jelo ... |
|
|
1601.00 10 00 |
- od džigerice |
40,00 |
|
1601.00 91 00 |
-- kobasice i sl. proiz., sušeni ili premazani |
40,00 |
|
|
|
|
16.02 |
|
Ostali pripremljeni ili konzervisani proizvodi od mesa drugih klaničnih proizvoda |
|
|
1602.10 00 00 |
- ostali pripremljeni ili konzervisani proizvodi od mesa - homogenizovani proizvodi |
40,00 |
|
1602.20 00 00 |
- od džigerice bilo koje životinje |
40,00 |
|
1602.41 00 00 |
-- od svinja; šunke i odresci šunki |
40,00 |
|
1602.42 00 00 |
-- plećke i odresci plećki |
40,00 |
|
1602.49 00 00 |
-- ostalo, uključujući i mešavine |
40,00 |
|
1602.50 00 00 |
- od goveda |
40,00 |
|
1602.90 00 00 |
- ostalo, uključ. prerađevine od krvi od bilo kojih životinja |
40,00 |
|
|
|
|
17.01 |
|
Šećer od šećerne trske i šećerne repe i hemijski čista saharoza u čvrstom stanju: |
|
|
|
- Sirovi šećer bez dodatih sredstava za aromatizaciju i materija za bojenje: |
- |
|
1701.11 00 00 |
-- od šećerne trske |
16,00 |
|
1701.12 00 00 |
-- od šećerne repe |
16,00 |
|
|
- Ostalo: |
|
|
1701.99 |
-- ostalo: |
- |
|
1701.99 00 10 |
--- šećer od šećerne trske, rafinisan |
18,00 |
|
1701.99 00 20 |
--- šećer od šećerne repe, rafinisan |
18,00 |
20.09 |
|
Voćni sokovi (uključujući širu od grožđa) i sokovi od povrća, nefermentisani i bez dodataka alkohola, sa dodatkom ili bez dodatka šećera ili ostalih sredstava za zaslađivanje: |
|
|
|
- Sok od pomorandže: |
- |
|
2009.11 |
-- smrznuti: |
- |
|
2009.11 00 10 |
--- koncentrisani |
- |
|
2009.11 00 90 |
--- ostali |
- |
|
2009.19 |
-- ostali: |
- |
|
2009.19 00 10 |
--- koncentrisani |
- |
|
2009.19 00 90 |
--- ostali |
- |
|
2009.20 |
- Sok od grejpfruta: |
- |
|
2009.20 00 10 |
-- koncentrisani |
- |
|
2009.20 00 90 |
-- ostali |
- |
|
2009.30 |
- Sok od ostalih agruma: |
- |
|
2009.30 00 10 |
-- koncentrisani |
- |
|
|
-- ostali: |
- |
|
2009.30 00 91 |
-- od limuna |
- |
|
2009.30 00 99 |
-- ostali |
- |
|
2009.40 |
- Sok od ananasa: |
- |
|
2009.40 00 10 |
- koncentrisani |
- |
|
2009.40 00 90 |
-- ostali |
- |
|
2009.50 00 00 |
- Sok od paradajza |
- |
|
2009.60 00 00 |
- Sok od grožđa (uključujući širu od grožđa) |
- |
|
2009.70 |
- Sok od jabuka: |
- |
|
2009.70 00 10 |
-- koncentrisani |
- |
|
2009.70 00 90 |
-- ostali |
- |
|
2009.80 |
- Sok od ostalog voća i povrća: |
- |
|
|
-- koncentrisani: |
- |
|
2009.80 00 11 |
--- od maline |
- |
|
2009.80 00 12 |
--- od višnje |
- |
|
2009.80 00 19 |
--- od ostalog voća ili povrća |
- |
|
|
-- ostali: |
- |
|
2009.80 00 91 |
--- od maline |
- |
|
2009.80 00 92 |
--- od višnje |
- |
|
2009.80 00 99 |
--- od ostalog voća i povrća |
- |
|
2009.90 00 00 |
- Mešavine sokova |
- |
|
|
|
|
21.02 |
|
Kvasac (aktivan ili neaktivan); ostali jednoćelijski mikroorganizmi, mrtvi (osim vakcina iz tar. broja 30.02); pripremljeni praškovi za peciva: |
|
|
2102.10 |
- Aktivan kvasac: |
- |
|
|
-- kvasac za mešenje (pekarski): |
- |
|
2102.10 39 00 |
--- ostali |
- |
|
|
|
|
21.03 |
|
Preparati za sosove i pripremljeni sosovi; mešani začini i mešana začinska sredstva; brašno od slačice i pripremljena slačica (senf): |
|
|
2103.90 |
- Ostalo: |
- |
|
2103.90 00 90 |
-- ostalo |
5,00 |
|
|
|
|
21.04 |
|
Supe i čorbe i preparati za te proizvode; homogenizovani složeni prehrambeni proizvodi: |
|
|
2104.10 00 00 |
- Supe i čorbe i preparati za te proizvode |
3,00 |
|
|
|
|
22.07 |
|
Nedenaturisani etil-alkohol jačine 80% zapr. ili jači; etil-alkohol i ostali alkoholi, denaturisani, bilo koje jačine: |
|
|
2207.10 00 00 |
- Etil-alkohol jačine 80% zapr. ili jači, nedenaturisani |
30,00 |
|
2207.20 00 00 |
- Etil-alkohol i ostali alkoholi denaturisani, bilo koje jačine |
30,00 |
|
|
|
|
22.08 |
|
Nedenaturisani etilalkohol, alkoholne jačine manje od 80% zapr.: rakije, likeri i ostala alkoholna pića |
|
|
2208.30 00 00 |
- Viski |
30,00 |
|
2208.90 00 90 |
- Ostala žestoka i druga alkoholna pića |
30,00 |
|
|
|
|
23.04 |
2304.00 00 00 |
Uljane pogače i ostali čvrsti ostaci dobijeni prilikom ekstrakcije ulja od soje, nemleveni, mleveni ili peletizovani - sojina sačma |
- |
|
|
|
|
24.01 |
|
Duvan, sirov ili neprerađen; otpaci od duvana |
|
|
2401.10 |
- Duvan, neižiljen: |
- |
|
2401.10 00 20 |
-- tip Virdžinija |
5,00 |
|
2401.10 00 30 |
-- tip Berlej |
15,00 |
|
2401.20 |
- Duvan, delimično ili potpuno ižiljen: |
- |
|
|
-- delimično ižiljen: |
- |
|
2401.20 00 12 |
--- tip Virdžinija |
7,00 |
|
2401.20 00 13 |
--- tip Berlej |
20,00 |
|
|
-- potpuno ižiljen: |
- |
|
2401.20 00 22 |
--- tip Virdžinija |
10,00 |
|
2401.20 00 23 |
--- tip Berlej |
25,00 |
Izuzetno od odredaba člana 1 ove odluke, posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda poreklom iz zemalja članica Evropske unije, uz prilaganje uverenja o poreklu robe, plaća se po jedinici proizvoda, i to za:
Tarifni broj |
Tarifna oznaka |
Naimenovanje |
Iznos |
1 |
2 |
3 |
4 |
01.05 |
|
Živina, domaća, živa (kokoške, patke, guske, ćurke i biserke): |
|
|
|
- Ostalo: |
|
|
0105.92 |
-- kokoške mase do 2000 g: |
|
|
0105.92 00 90 |
--- ostalo |
|
|
0105.93 |
-- kokoške mase preko 2000 g: |
|
|
0105.93 00 90 |
--- ostale |
|
02.01 |
|
Meso goveđe, sveže ili rashlađeno: |
|
|
0201.10 |
- Trupovi i polutke: |
|
|
0201.10 00 10 |
-- teleći |
22,00 |
|
0201.10 00 20 |
-- juneći |
20,00 |
|
0201.10 00 90 |
-- ostali |
15,00 |
|
0201.20 |
- Ostali komadi sa kostima: |
|
|
|
-- kompenzirane četvrti: |
|
|
0201.20 20 10 |
--- teleće |
22,00 |
|
0201.20 20 20 |
--- juneće |
20,00 |
|
0201.20 20 90 |
--- ostale |
15,00 |
|
|
-- prednje četvrti nerazdvojene ili razdvojene: |
|
|
0201.20 30 10 |
--- juneće |
15,00 |
|
0201.20 30 90 |
--- ostale |
13,00 |
|
|
-- zadnje četvrti nerazdvojene ili razdvojene: |
|
|
0201.20 50 10 |
--- juneće |
20,00 |
|
0201.20 50 90 |
--- ostale |
15,00 |
|
|
-- ostalo: |
|
|
0201.20 90 10 |
--- juneće |
15,00 |
|
0201.20 90 90 |
--- ostalo |
13,00 |
|
0201.30 |
- Bez kostiju: |
|
|
0201.30 00 10 |
-- teleće |
25,00 |
|
|
-- ostalo: |
- |
|
0201.30 00 20 |
--- juneće |
22,00 |
|
0201.30 00 90 |
--- ostalo |
18,00 |
02.02 |
|
Meso, goveđe, smrznuto: |
|
|
0202.10 |
- Trupovi i polutke: |
|
|
0202.10 00 10 |
-- teleće |
18,00 |
|
0202.10 00 20 |
-- juneće |
15,00 |
|
0202.10 00 90 |
-- ostalo |
15,00 |
|
0202.20 |
- Ostali komadi sa kostima: |
|
|
|
-- kompenzirane četvrti: |
|
|
0202.20 10 10 |
--- teleće |
18,00 |
|
0202.20 10 20 |
--- juneće |
15,00 |
|
0202.20 10 90 |
--- ostalo |
15,00 |
|
|
-- prednje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene: |
|
|
0202.20 30 10 |
--- teleće |
18,00 |
|
0202.20 30 20 |
--- juneće |
15,00 |
|
0202.20 30 90 |
--- ostalo |
15,00 |
|
|
-- zadnje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene: |
|
|
0202.20 50 10 |
--- teleće |
18,00 |
|
0202.20 50 20 |
--- juneće |
15,00 |
|
0202.20 50 90 |
--- ostalo |
15,00 |
|
|
-- ostalo: |
|
|
0202.20 90 10 |
--- teleće |
18,00 |
|
0202.20 90 20 |
--- juneće |
15,00 |
|
0202.20 90 90 |
--- ostalo |
15,00 |
|
0202.30 |
- Bez kostiju: |
|
|
|
-- prednje četvrti, cele ili sečene u najviše pet komada, svaka sastavljena u jedan blok; kompenzirane četvrti u dva bloka, jednog od prednje četvrti, cele ili isečene u najviše pet delova a drugog od zadnje četvrti, isključujući pečenice u jednom komadu: |
|
|
0202.30 10 10 |
--- teleće |
20,00 |
|
0202.30 10 20 |
--- juneće |
18,00 |
|
0202.30 10 90 |
--- ostalo |
17,50 |
|
|
-- prednje četvrti, sečene i grudi: |
|
|
0202.30 50 10 |
--- teleće |
20,00 |
|
0202.30 50 20 |
--- juneće |
18,00 |
|
0202.30 50 90 |
--- ostalo |
17,50 |
|
|
-- zadnje četvrti: |
|
|
0202.30 60 10 |
--- teleće |
20,00 |
|
0202.30 60 20 |
--- juneće |
18,00 |
|
0202.30 60 90 |
--- ostalo |
17,50 |
|
|
-- ostalo: |
|
|
0202.30 90 10 |
--- teleće |
20,00 |
|
0202.30 90 20 |
--- juneće |
18,00 |
|
0202.30 90 90 |
--- ostalo |
12,50 |
02.07 |
|
Meso i jestivi otpaci od živine iz tar. br. 01.05, sveži, rashlađeni ili smrznuti: |
|
|
|
- od kokošaka, domaćih: |
|
|
0207.11 00 00 |
-- neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno |
36,00 |
|
0207.12 00 00 |
-- neisečeno u komade, smrznuto |
24,80 |
|
0207.13 00 00 |
-- isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni |
27,20 |
|
0207.14 |
-- isečeni komadi i otpaci, smrznuti: |
|
|
0207.14 00 10 |
--- bez kostiju |
40,00 |
|
0207.14 00 90 |
--- ostalo |
40,00 |
|
|
- Od ćurki: |
|
|
0207.24 00 00 |
-- neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno |
24,80 |
|
0207.25 00 00 |
-- neisečeno u komade, smrznuto |
24,80 |
|
0207.26 00 00 |
-- isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni |
24,80 |
|
0207.27 |
-- isečeni komadi i otpaci, smrznuti: |
|
|
0207.27 00 10 |
--- bez kostiju |
40,00 |
|
0207.27 00 90 |
--- ostalo |
40,00 |
04.01 |
|
Mleko i pavlaka, nekoncentrovani i bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
|
0401.10 |
- Sa sadržajem masnoće do 1% po masi: |
|
|
0401.10 90 00 |
-- ostalo |
|
|
0401.20 |
- Sa sadržajem masnoće preko 1% do 6% po masi: |
- |
|
|
-- do 3%: |
|
|
0401.20 19 00 |
--- ostalo |
- |
|
|
-- preko 3%: |
|
|
0401.20 99 00 |
--- ostalo |
- |
|
0401.30 |
- Sa sadržajem masnoće preko 6% po masi: |
|
|
|
-- do 21%: |
|
|
0401.30 19 00 |
--- ostalo |
- |
|
|
-- preko 21%, ali ne preko 45%: |
|
|
0401.30 39 00 |
--- ostalo |
- |
|
|
-- preko 45%: |
- |
|
0401.30 99 00 |
--- ostalo |
- |
04.02 |
|
Mleko i pavlaka, koncentrovani ili sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
|
0402.10 |
- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće do 1,5% po masi: |
|
|
|
-- bez dodatka šećera i drugih zaslađivača: |
|
|
0402.10 11 00 |
--- u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg |
56,00 |
|
0402.10 19 00 |
--- ostalo |
56,00 |
|
|
-- ostalo: |
|
|
0402.10 99 00 |
--- ostalo |
56,00 |
|
|
- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće preko 1,5% po masi: |
|
|
0402.21 |
-- bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
|
|
--- sa sadržajem masnoće do 27% po masi: |
|
|
0402.21 11 00 |
---- u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg |
|
|
|
---- ostalo: |
56,00 |
|
0402.21 17 00 |
----- sa sadržajem masnoće do 11% po masi |
56,00 |
|
0402.21 19 00 |
----- sa sadržajem masnoće preko 11% do 27% po masi |
56,00 |
|
|
--- sa sadržajem masnoće preko 27% po masi: |
|
|
0402.21 91 00 |
---- u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg |
56,00 |
|
0402.21 99 00 |
---- ostalo |
56,00 |
|
|
- Ostalo: |
|
|
0402.91 |
-- bez dodatka šećera ili drugih zaslađivača: |
|
|
|
--- sa sadržajem masnoće do 8% po masi: |
|
|
0402.91 19 00 |
---- ostalo |
8,00 |
|
|
--- sa sadržajem masnoće preko 8% do 10% po masi: |
|
|
0402.91 39 00 |
---- ostalo |
8,00 |
|
|
--- sa sadržajem masnoće preko 10% do 45% po masi: |
|
|
0402.91 59 00 |
---- ostalo |
8,00 |
|
|
--- sa sadržajem masnoće preko 45% po masi: |
|
|
0402.91 99 00 |
---- ostalo |
17,00 |
|
0402.99 |
-- ostalo: |
|
|
|
--- sa sadržajem masnoće do 9,5% po masi: |
|
|
0402.99 19 00 |
---- ostalo |
13,00 |
|
|
--- sa sadržajem masnoće preko 9,5% do 45% po masi: |
|
|
0402.99 39 00 |
---- ostalo |
13,00 |
|
|
--- sa sadržajem masnoće preko 45% po masi: |
|
|
0402.99 99 00 |
---- ostalo |
17,00 |
04.05 |
|
Maslac i ostale masnoće i ulja dobijena od mleka; mlečni namazi: |
|
|
0405.10 00 00 |
- Maslac |
35,00 |
|
0405.20 00 00 |
- Mlečni namazi |
25,00 |
|
0405.90 00 00 |
- Ostalo |
25,00 |
04.06 |
|
Sir i urda: |
|
|
0406.30 00 00 |
- Sir topljen, osim struganog ili u prahu |
40,00 |
|
0406.90 00 00 |
- Sir, ostali |
40,00 |
|
ex |
kačkavalj |
80,00 |
04.07 |
0407.00 |
Živinska i ptičja jaja, u ljusci, sveža, konzervisana ili kuvana: |
|
|
|
- Od živine: |
|
|
|
-- za priplod: |
|
|
0407.00 19 00 |
--- ostala |
|
|
|
-- ostalo: |
- |
|
0407.00 30 90 |
--- ostala |
1,00 |
07.01 |
|
Krompir, svež ili rashlađen: |
|
|
0701.90 00 00 |
- Ostalo |
- |
07.02 |
0702.00 00 00 |
Paradajz, sveži ili rashlađeni |
- |
16.01 |
1601.00 |
Kobasice i slični proizvodi od mesa, drugih klaničnih proizvoda za jelo ili krvi, složeni prehrambeni proizvodi na bazi tih proizvoda: |
|
|
1601.00 10 00 |
- Od džigerice |
15,00 |
|
|
- ostalo: |
|
|
1601.00 91 00 |
-- kobasice i slični proizvodi, sušeni ili premazani, nekuvani |
15,00 |
17.01 |
|
Šećer od šećerne trske i šećerne repe i hemijski čista saharoza, u čvrstom stanju: |
|
|
|
- Sirovi šećer bez dodatih sredstava za aromatizaciju i materija za bojenje: |
|
|
1701.11 00 00 |
-- od šećerne trske |
12,00 |
|
1701.12 00 00 |
-- od šećerne repe |
12,00 |
|
|
- Ostalo: |
|
|
1701.99 |
-- ostalo: |
|
|
1701.99 00 10 |
-- šećer od šećerne trske, rafinisan |
12,00 |
|
1701.99 00 20 |
-- šećer od šećerne repe, rafinisan |
12,00 |
24.01 |
|
Duvan, sirov ili neprerađen; otpaci od duvana: |
|
|
2401.10 |
- Duvan, neižiljen: |
|
|
2401.10 00 20 |
-- tip Virdžinija |
- |
|
2401.20 |
- Duvan, delimično ili potpuno ižiljen: |
|
|
|
-- delimično ižiljen: |
|
|
2401.20 00 12 |
--- tip Virdžinija |
- |
|
|
-- potpuno ižiljen: |
- |
|
2401.20 00 22 |
--- tip Virdžinija |
- |
Posebnu dažbinu iz člana 1 ove odluke plaćaju preduzeća, preduzetnici i fizička lica pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.
Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda naplaćuje se prilikom carinjenja robe, po propisima koji važe za naplaćivanje carine.
Sredstva ostvarena naplatom posebne dažbine pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda uplaćuju se u budžet Republike Srbije.
Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o određivanju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za koje se pri uvozu plaća posebna dažbina i o visini te dažbine ("Službeni list SRJ", broj 56/2002).
Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".
Samostalni član Odluke o izmeni
Odluke o visini posebnih dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda
("Sl. glasnik RS", br. 115/2003)
Član 2
Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjuje se do 30. oktobra 2004. godine.
Samostalni član Odluke o izmeni
Odluke o visini posebnih dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda
("Sl. glasnik RS", br. 16/2004)
Član 2
Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".