ODLUKA
O RASPOREĐIVANJU BUDŽETSKIH SREDSTAVA POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA INFORMACIJE ZA PISANE I ELEKTRONSKE OPŠTINSKE I REGIONALNE MEDIJE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 5/2005)

Član 1

Ovom odlukom uređuje se način i raspoređivanje sredstava organizacijama, koje izdaju novine ili proizvode i emituju radio i/ili televizijski program, čije je sedište na teritoriji AP Vojvodine (u daljem tekstu: organizacije), a u cilju razvoja opštinskih i regionalnih medija i obezbeđivanje uslova za potpuno informisanje građana Vojvodine o svim relevantnim društvenim pitanjima u skladu sa najvišim profesionalnim standardima.

Član 2

Sredstva se odobravaju za tehničko-tehnološko unapređenje rada organizacija.

Pravo na dodelu sredstava imaju organizacije čiji projekti doprinose: razvoju medija i njihove delatnosti, razvoju programa u skladu sa najvišim profesionalnim standardima, promovisanju kulture dijaloga, toleranciji, slobodi, razvoju civilnog društva u kome će građani biti informisani o svim relevantnim društvenim pitanjima.

Član 3

Sredstva se dodeljuju putem konkursa, koji raspisuje Pokrajinski sekretarijat za informacije (u daljem tekstu: Sekretarijat).

Sekretarijat raspisuje redovan konkurs za dodelu sredstava, jedanput godišnje.

U slučaju potrebe Sekretarijat može raspisati i vanredan konkurs.

Konkurs za dodelu sredstava se objavljuje u sredstvima javnog informisanja.

Sadržaj konkursa i prijave na konkurs utvrđuje Sekretarijat.

Član 4

Putem konkursa se dodeljuje 90% raspoloživih sredstava za budžetsku godinu, a preostalih 10% sredstava se zadržava za vanredne i nepredvidive potrebe organizacija.

Član 5

Sredstva se odobravaju na osnovu prijave na konkurs.

Organizacija uz prijavu na konkurs prilaže projekat kojim se navode programski ciljevi i prioriteti za tehničko-tehnološko opremanje.

Kriterijumi za dodelu sredstava definišu se konkursom.

Član 6

Prijave na konkurs razmatra konkursna komisija, koju obrazuje pokrajinski sekretar za informacije (u daljem tekstu: pokrajinski sekretar).

Konkursna komisija nakon razmatranja podnetih prijava utvrđuje predlog za dodelu sredstava i dostavlja ga pokrajinskom sekretaru.

Član 7

O dodeli sredstava organizacijama odlučuje pokrajinski sekretar rešenjem. Sredstva se odobravaju u skladu sa mogućnostima budžeta.

Rešenje iz stava 1. ovog člana je konačno i protiv njega se ne može upotrebiti pravno sredstvo.

Sekretarijat prenosi dodeljena sredstva na račun korisnika.

Član 8

Korisnik je dužan da sredstva koristi isključivo za namene za koje su ona dodeljena, a neutrošena sredstva da vrati budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Korisnik sredstava je u obavezi da podnese Sekretarijatu izveštaj o utrošenim sredstvima.

Član 9

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".