PRAVILNIK
O ODREĐIVANJU VISINE TROŠKOVA POLAGANJA STRUČNOG ISPITA BIBLIOTEČKIH RADNIKA, ODNOSNO POSEBNOG DELA STRUČNOG ISPITA, I VISINE NAKNADE ČLANOVIMA KOMISIJE I ISPITIVAČIMA ZA RAD U KOMISIJI

("Sl. glasnik RS", br. 29/2005)

Član 1

Visina troškova polaganja stručnog ispita bibliotečkih radnika iznosi:

1) za kandidate s visokom i višom stručnom spremom - 5.750,00 dinara;

2) za kandidate sa srednjom stručnom spremom - 4.600,00 dinara.

Visina troškova polaganja posebnog dela stručnog ispita iznosi 4.600,00 dinara.

Član 2

Visina naknade za rad predsednika, stalnog člana Komisije i ispitivača iznosi 160 dinara po kandidatu.

Predsedniku i stalnom članu Komisije, pored naknade iz stava 1. ovog člana, pripada i paušalni iznos naknade u visini od 700 dinara po ispitnom predmetu, kao i iznos naknade iz stava 4. ovog člana.

Visina naknade ispitivaču za određene teme, davanje instrukcija kandidatima za izradu pismenog rada, kao i za pregled pismenog rada iznosi 700 dinara.

Ispitivaču iz predmeta Alfabetski katalog i Stvarni katalozi, pored naknade iz stava 1. ovog člana, pripada i naknada za ispit iz praktične provere znanja iz ovih predmeta u visini od 70 dinara po kandidatu.

Član 3

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o određivanju visine troškova polaganja stručnog ispita bibliotečkih radnika, odnosno posebnog dela stručnog ispita, i visine naknade članovima komisije i ispitivačima za rad u Komisiji ("Službeni glasnik RS", broj 15/2004).

Član 4

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".