UREDBA
O OCENJIVANJU ZAPOSLENIH U MINISTARSTVIMA, ORGANIZACIJAMA I SLUŽBAMA SAVETA MINISTARA

("Sl. list SCG", br. 13/2005)

Član 1

Ovom uredbom uređuju se vrste ocena i postupak ocenjivanja zaposlenih u ministarstvima, organizacijama i službama Saveta ministara (u daljem tekstu: zaposleni), na osnovu rezultata rada koje su ostvarili u periodu za koji se vrši ocenjivanje.

Član 2

Zaposleni se ocenjuju jednom godišnje, a najkasnije do 31. januara tekuće za prethodnu godinu.

Zaposlene ocenjuje funkcioner koji rukovodi ministarstvom, organizacijom ili službom Saveta ministara (u daljem tekstu: funkcioner).

Član 3

Ocene za zaposlene su sledeće:

1) naročito se ističe;

2) ističe se;

3) zadovoljava, i

4) ne zadovoljava.

Član 4

Prilikom utvrđivanja ocene zaposlenog ocenjuje se naročito: kvalitet i obim obavljenih poslova i njihov efekat, stručnost, blagovremenost, inicijativnost, kreativnost, savesnost, disciplina i odnos prema strankama i zaposlenima u ministarstvu, organizaciji ili službi Saveta ministara u kome zaposleni izvršava poslove i zadatke, kao i odnos sa zaposlenima u drugim ministarstvima, organizacijama ili službama Saveta ministara sa kojima zaposleni sarađuje.

Podatke u vezi sa kriterijumima iz stava 1. ovog člana redovno vodi rukovodilac organizacione jedinice u kojoj zaposleni radi, a u skladu sa vrstom, složenošću, sadržinom i obimom poslova pojedinog radnog mesta.

Funkcioner može tražiti da se vode i drugi podaci ako priroda i karakter poslova to zahtevaju i ako se time doprinosi potpunijem i adekvatnijem ocenjivanju zaposlenih.

Član 5

Radi sprovođenja ove uredbe, funkcioneri će utvrditi koji se podaci iz člana 4. ove uredbe vode.

Član 6

Funkcioner ocenjuje zaposlene na osnovu predloga pomoćnika koji rukovode organizacionim jedinicama.

Pomoćnik funkcionera utvrđuje predlog na osnovu podataka iz člana 4. stav 2. ove uredbe i mišljenja rukovodioca unutrašnje organizacione jedinice u kojoj zaposleni izvršava poslove i zadatke.

O oceni zaposlenog vodi se evidencija, koja se dostavlja u dosije zaposlenog.

Član 7

Rad zaposlenog koji u toku kalendarske godine nije bio na radu duže od šest meseci (odsustvo: zbog bolesti, stručnog usavršavanja, plaćenog ili neplaćenog odsustva i drugih razloga) ne ocenjuje se za tu godinu.

Član 8

Prvo ocenjivanje zaposlenih po odredbama ove uredbe izvršiće se za 2005. godinu.

Član 9

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SCG".