REŠENJE
O OBRAZOVANJU STRUČNOG TIMA ZA OBNOVU I IZGRADNJU NOVOSADSKIH MOSTOVA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2005)

I Obrazuje se Stručni tim za obnovu i izgradnju novosadskih mostova, kao radno telo Gradonačelnika Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Stručni tim).

II Zadatak Stručnog tima je preduzimanje aktivnosti za realizaciju, pripremnih i ostalih radova u vezi izgradnje novih mostova preko Dunava u Novom Sadu i rekonstrukcije porušenog Žeželjevog mosta (u okviru nadležnosti koje Grad ima u odnosu na Žeželjev most), a naročito:

- izrada analize sadašnjeg stanja novosadskih mostova sa tehničkog i saobraćajnog aspekta i definisanje potreba za izgradnjom novih i rekonstrukciju postojećih novosadskih mostova sa predlogom prioriteta;

- prikupljanje i sistematizovanje, do sada izrađene dokumentacije za izgradnju i obnovu novosadskih mostova;

- izrada detaljne analize postojećih i novih koridora za mostove;

- definisanje vrste i obima potrebne dokumentacije za izgradnju novosadskih mostova;

- davanje mišljenja na konkursnu dokumentaciju pripremljenu za pokretanje postupka javne nabavke i na projektnu dokumentaciju;

- uspostavljanje veza sa evropskim i ostalim institucijama koje finansiraju, sufinansiraju ili daju donacije za ovakve projekte.

Stručni tim inicira donošenje zaključaka, koji su u nadležnosti Gradonačelnika Grada Novog Sada, za realizaciju zadataka iz stava 1. ove tačke.

III Stručni tim ima predsednika, zamenika predsednika, sedam stalnih članova i četiri povremena člana koji ravnopravno učestvuju u radu Stručnog tima u zavisnosti o kom mostu se raspravlja.

IV Predsednik, zamenik predsednika i članovi Stručnog tima imaju pravo na naknadu za rad u Stručnom timu, koja iznosi po sednici 25% mesečne neto zarade po zaposlenom prema poslednjem podatku Republičkog zavoda za statistiku poznatom u vreme isplate naknade i isplaćuje se u zavisnosti od prisustva sednicama.

Naknada za rad Stručnog tima obezbeđuje se iz sredstava Javnog preduzeća "Zavod za izgradnju Grada" Novi Sad.

V Stručni tim podnosi Gradonačelniku Grada Novog Sada, tromesečne izveštaje o svom radu, a po potrebi i češće.

VI Stručne i administrativne poslove za potrebe Stručnog tima, obavljaće Javno preduzeće "Zavod za izgradnju Grada" Novi Sad.

VII Stupanjem na snagu ovog rešenja prestaje da važi Rešenje o obrazovanju Komisije za koordinaciju aktivnosti u zemlji i inostranstvu u cilju obezbeđivanja sredstava i drugih uslova za realizaciju obnove porušenih mostova ("Službeni list Grada Novog Sada", broj 12/99) i Rešenje o obrazovanju Stručnog tima za izvršavanje pripremnih poslova na obnovi i izgradnji novosadskih mostova, Izvršnog odbora Skupštine Grada Novog Sada broj: 06-2/99-51-I-10 od 6. oktobra 1999. godine.

VIII Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".