ODLUKA
O OBJAVLJIVANJU AKATA U "SLUŽBENOM LISTU GRADA BEOGRADA"

("Sl. list grada Beograda", br. 23/94 i 7/2005)

Član 1

Odluke, drugi propisi i opšti akti organa grada Beograda, kao i određeni pojedinačni akti tih organa, objavljuju se u "Službenom listu grada Beograda" (u daljem tekstu: Službeni list), na način određen ovom odlukom.

Član 2

U Službenom listu objavljuju se:

1. Statut grada Beograda; program razvoja grada, odnosno delatnosti za koje je nadležan Grad; urbanistički planovi; odluke i drugi propisi i opšti akti koje donosi Skupština grada i autentična tumačenja tih odluka i propisa; Poslovnik Skupštine grada; akti o osnivanju javnih preduzeća i javnih službi i drugih preduzeća koje osniva Grad; rešenja o izboru, odnosno imenovanju i razrešenju predsednika i zamenika predsednika Skupštine, sekretara i zamenika sekretara Skupštine, članova Gradskog veća; akti o dodeli zvanja počasnog građanina Beograda i drugih javnih priznanja i drugi akti Skupštine za koje je to određeno propisom Grada, odnosno za koje Skupština grada odluči da se objave u Službenom listu;

2. Uputstva, pravilnici i drugi akti koje donose gradonačelnik grada Beograda i Gradsko veće u izvršavanju zakona i propisa grada, kao i drugi akti za koje ti organi odluče da se objave u Službenom listu;

3. Opšti akti koje u skladu sa zakonom i propisom Grada donosi Gradska uprava;

4. Akti o rezultatima izbora za odbornike u Skupštini grada;

5. Odluke ustavnih sudova o oceni ustavnosti i zakonitosti propisa i drugih akata Grada, kao i drugih propisa i opštih akata koji su objavljeni u Službenom listu;

6. Ispravke propisa i drugih akata objavljenih u Službenom listu;

7. Drugi akti za koje je to određeno zakonom ili propisom Grada.

Član 3

U Službenom listu objavljuju se, uz naknadu, propisi i drugi akti organa gradskih opština.

U Službenom listu mogu se, uz naknadu, objavljivati akti javnih komunalnih preduzeća i organizacija kada je opštim aktima tih preduzeća tako predviđeno.

U Službenom listu mogu se, uz naknadu, objavljivati oglasi i reklame čija sadržina odgovara karakteru Službenog lista.

Član 4

Propisi i drugi akti objavljuju se u Službenom listu u tekstu koji je utvrdio donosilac tog akta.

Organ, odnosno služba određena opštim aktom donosioca propisa, odgovorna je za autentičnost teksta dostavljenog na objavljivanje.

Član 5

Službeni list izlazi, po pravilu, dva puta mesečno, a može se izdati i više brojeva u toku meseca.

Registar propisa objavljenih u Službenom listu izdaje se jednom godišnje, nakon izdavanja poslednjeg broja Službenog lista u godini za koju se registar propisa izdaje.

Član 6

Službeni list uređuje stručna služba za propise Skupštine grada.

Stručna služba iz stava 1. ovog člana može priređivati za izdavanje i zbirke propisa grada, kao stalne ili povremene publikacije.

Član 7

Glavnog i odgovornog urednika Službenog lista određuje Gradonačelnik grada Beograda, iz sastava stručne službe za propise Skupštine grada.

Član 8

Glavni i odgovorni urednik stara se o urednom i blagovremenom izlaženju Službenog lista, određuje sadržinu i datum izlaženja svakog broja Službenog lista, vrši kontrolu sadržine i kvaliteta svakog odštampanog broja pre njegovog dostavljanja pretplatnicima.

Glavni i odgovorni urednik može da obustavi, odnosno zabrani rasturanje broja Službenog lista ako je prelom tog broja nepravilno izvršen, ako sadrži više štamparskih grešaka koje menjaju smisao teksta ili ako je objavljen akt za koji nije odredio da se objavi u tom broju.

Član 9

Izdavač "Službenog lista" je unutrašnja organizaciona jedinica Gradske uprave u čijoj su nadležnosti poslovi informisanja (u daljem tekstu: izdavač).

Član 10

Izdavač vrši tehničku obradu Službenog lista, korekturu i lekturu Službenog lista, obezbeđuje štampanje i ekspediciju svakog broja pretplatnicima, vodi evidenciju pretplatnika i stara se o redovnoj i blagovremenoj uplati pretplate, odnosno naknade za objavljivanje akata, reklama i oglasa.

Član 11

Sredstva za izdavanje Službenog lista obezbeđuju se:

- u budžetu Grada, za objavljivanje akata organa Grada,

- iz naknade za objavljivanje akata organa gradskih opština, javnih komunalnih preduzeća i drugih organizacija,

- iz naknade za objavljivanje reklama i oglasa,

- iz pretplate,

- od prodaje pojedinačnih brojeva Službenog lista.

Član 12

Visina naknade iz člana 11. alineja 2 ove odluke, određuje se u zavisnosti od troškova štampe, tehničkog uređivanja, korekture, lekture i troškova ekspedicije.

Visinu naknade iz stava 1. ovog člana, kao i iznos godišnje pretplate, utvrđuje izdavač uz saglasnost Gradonačelnika grada Beograda, a po prethodno pribavljenom mišljenju unutrašnjih organizacionih jedinica gradske uprave nadležnih za poslove finansija i cena.

Visinu naknade za objavljivanje oglasa i reklama, kao i cenu pojedinačnog broja Službenog lista, utvrđuje izdavač, po prethodno pribavljenom mišljenju unutrašnjih organizacionih jedinica gradske uprave nadležnih za poslove finansija i cena.

Član 13

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o objavljivanju propisa i drugih opštih akata u Službenom listu grada Beograda ("Službeni list grada Beograda", br. 8/75 i 18/82).

Član 14

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Beograda".

 

Samostalni član Odluke o izmeni Odluke o objavljivanju akata u "Službenom listu grada Beograda"

("Sl. list grada Beograda", br. 7/2005)

Član 5

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Beograda".