ODLUKA
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA GRANIČNE PRELAZE U REPUBLICI SRBIJI

("Sl. glasnik RS", br. 56/2005)

1. Obrazuje se Komisija za granične prelaze u Republici Srbiji (u daljem tekstu: Komisija).

2. Zadatak Komisije je:

- da razmatra pitanja koja se odnose na otvaranje novih, prekategorizaciju i modernizaciju postojećih graničnih prelaza, kao i zatvaranje pojedinih graničnih prelaza u Republici Srbiji,

- da predlaže Vladi Republike Srbije razmatranje i donošenje odluke na osnovu podnetih zahteva za otvaranje novih, prekategorizaciju i modernizaciju postojećih graničnih prelaza kao i zatvaranje pojedinih graničnih prelaza u Republici Srbiji.

3. Komisija u svom sastavu ima predsednika, zamenika i članove.

Radom Komisije rukovodi predsednik.

Predsednika, zamenika i članove Komisije posebnim rešenjem imenuje Vlada Republike Srbije iz sastava: Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave pogranične policije, Ministarstva finansija - Uprave carina, Ministarstva za kapitalne investicije, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva trgovine, turizma i usluga, Ministarstva zdravlja i Ministarstva nauke i zaštite životne sredine, kao i drugih nadležnih organa odnosno institucija.

4. Radi izvršavanja zadataka iz tačke 2. ove odluke, Komisija može obrazovati stručne timove i angažovati istaknute stručnjake.

5. Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije obavljaće Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije - Uprava pogranične policije.

6. Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o obrazovanju Komisije za granične prelaze u Republici Srbiji ("Službeni glasnik RS", broj 42/03).

7. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".