ODLUKA
O OBRASCIMA NALOGA ZA PROPISIVANJE LEKOVA KOJE IZDAJU BOLNIČKE APOTEKE NA TERET SREDSTAVA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA

("Sl. glasnik RS", br. 57/2005)

Član 1

Ovom odlukom propisuje se sadržina, oblik i štampanje obrazaca, i to:

1. Naloga N-1 za propisivanje i izdavanje lekova sa Liste lekova pod posebnim režimom izdavanja (u daljem tekstu: nalog N-1), i

2. Naloga N-2 za propisivanje i izdavanje lekova koji se ne nalaze na Listi lekova (u daljem tekstu: nalog N-2).

Član 2

Na nalogu N-1 propisuju se i izdaju lekovi sa Liste C - sa posebnim režimom izdavanja.

Na nalogu N-2 propisuju se i izdaju lekovi koji se ne nalaze na Listi lekova u skladu sa članom 15. Odluke o sadržini i obimu zdravstvene zaštite ("Službeni glasnik RS", br. 44/99, 13/04 i 27/05).

Na nalogu N-1 i nalogu N-2 lekovi se izdaju samo u bolničkim apotekama referentnih zdravstvenih ustanova.

Nalog N-1 i nalog N-2 odštampani su uz ovu odluku i čine njen sastavni deo.

Član 3

Nalog N-1 je obrazac pravougaonog oblika, širine 190 mm i dužine 120 mm, hartija bela, boja štampe roze, tamno roze i crna.

Na nalogu N-1 u gornjem levom uglu nalazi se jedinstveni osmocifreni broj koji služi za identifikaciju referentne zdravstvene ustanove, u sredini se nalazi tekst: "Republički zavod za zdravstveno osiguranje" i u gornjem desnom uglu je oznaka: N-1.

Nalog N-1 ima tri karbonizirana primerka (original i dve kopije). Original se dostavlja nadležnoj filijali Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (u daljem tekstu: Filijala zavoda), jedna kopija ostaje u bolničkoj apoteci, a drugu kopiju zadržava lekar koji je propisao lek.

Član 4

Nalog N-2 je obrazac pravougaonog oblika, širine 190 mm i dužine 120 mm, hartija bela, boja štampe svetlo plava, plava i crna.

Na nalogu N-2 u gornjem levom uglu nalazi se jedinstveni osmocifreni broj koji služi za identifikaciju referentne zdravstvene ustanove, u sredini se nalazi tekst: "Republički zavod za zdravstveno osiguranje" i u gornjem desnom uglu je oznaka: N-2.

Nalog N-2 ima tri karbonizirana primerka (original i dve kopije). Original se dostavlja filijali Zavoda, jedna kopija ostaje u bolničkoj apoteci, a drugu kopiju zadržava lekar koji je propisao lek.

Član 5

Na jednom nalogu N-1 i jednom nalogu N-2 može da se propiše samo jedan lek za jedno osigurano lice.

Član 6

Nalog N-1 i nalog N-2 štampa isključivo ponuđač koga u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama izabere i ovlasti Republički zavod za zdravstveno osiguranje.

Član 7

Referentne zdravstvene ustanove mogu da naručuju i preuzimaju nalog N-1 i nalog N-2 isključivo kod ponuđača iz člana 6. ove odluke, što će se bliže regulisati ugovorom o sprovođenju i finansiranju zdravstvene zaštite zaključenim između filijale Zavoda i referentne zdravstvene ustanove.

Član 8

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku RS", a nalog N-1 i nalog N-2 propisani ovom odlukom primenjivaće se od 1. septembra 2005. godine.

 

Nalog N-1

 

 

Nalog N-2