ODLUKA
O LEGITIMACIJI INSPEKTORA U POKRAJINSKOM ORGANU UPRAVE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 10/2005)

Član 1

Ovom odlukom uređuje se identičan izgled i način nošenja legitimacije inspektora u pokrajinskom organu uprave (u daljem tekstu: legitimacija).

Član 2

Zaposleni u pokrajinskom organu uprave koji radi na poslovima inspekcijskog i upravnog nadzora (u daljem tekstu: inspektor) ima legitimaciju sačinjenu u skladu sa propisima kojima je utvrđena njena sadržina, obrazac i način izdavanja.

Član 3

Legitimacija izdata na način utvrđen u članu 2. ove odluke nosi se u omotu čiji su oblik i sadržina utvrđeni ovom odlukom.

Član 4

Omot za nošenje legitimacije se izrađuje u vidu trodelne kožne korice na sklapanje, crne boje, presvučene poliuretanskim materijalom, pravougaonog je oblika i sastoji se iz tri dela.

Službena značka je fiksirana na unutrašnju stranu kožnih korica, a u drugom delu korica nalazi se otvor od providne folije dimenzije 80 mm x 60 mm za obrazac službene legitimacije.

Sa spoljašnje strane u gornjem desnom uglu nalazi se grb Republike Srbije, u gornjem levom uglu grb Autonomne Pokrajine Vojvodine, a ispod njih, na sredini sa velikim slovima ispisan je tekst: "Legitimacija pokrajinskog inspektora".

Član 5

Značka inspektora iz člana 4. ove odluke je izrađena od metala, u obliku štita zlatno-žute boje veličine 80 mm x 60 mm sa dekorativno reljefno obrađenim rubom u vidu stilizovanih grana masline.

U sredini je grb Autonomne Pokrajine Vojvodine obrađen u plitkom reljefu, čija su polja ispunjena transparentnim emajlom u bojama utvrđenih odlukom kojom se utvrđuje istorijsko znamenje Autonomne Pokrajine Vojvodine. Iznad grba je u zlatnom polju, velikim slovima, reljefno ispisan tekst: "AP Vojvodina" ispunjen crnim emajlom, ispod je horizontalna blago vijugava zlatno-žuta traka, na kojoj je velikim slovima, reljefno ispisan tekst: "pokrajinski organ uprave", a ispod njega tekst: "upravni nadzor", ispunjen crnim emajlom. Ispod grba u zlatno-žutom polju, velikim slovima, reljefno ispisan tekst "inspektor" ispunjen crnim emajlom.

Član 6

O izradi omota i legitimacije stara se Služba za opšte i zajedničke poslove pokrajinskih organa.

Član 7

Pokrajinski organi uprave će u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke izdati nove legitimacije odgovarajućeg oblika u skladu sa propisima kojima je utvrđena njihova sadržina, obrazac i način izdavanja, kako bi se mogle nositi u omotu utvrđenim ovom odlukom.

Član 8

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

Napomene

Danom početka primene Pravilnika o izgledu obrasca službene legitimacije inspektora ("Sl. glasnik RS", br. 81/2015), odnosno 30. aprila 2016. godine, prestaju da važi pravilnici kojima se uređuju službene legitimacije inspektora u odgovarajućim oblastima inspekcijskog nadzora u delu kojim se uređuje službena legitimacija. Službene legitimacije izdate po ranijim propisima važe do njihove zamene, koja će se izvršiti najkasnije u roku od 90 dana od dana početka primene ovog pravilnika.