ODLUKA
O OBRAZOVANJU STALNE KOORDINACIONE GRUPE ZA IZRADU AKCIONOG PLANA ZA IMPLEMENTACIJU PREPORUKA IZ IZVEŠTAJA SAVETA EVROPE O RADNJAMA I MERAMA KOJE SE PREDUZIMAJU RADI SPREČAVANJA PRANJA NOVCA I FINANSIRANJA TERORIZMA

("Sl. glasnik RS", br. 71/2005)

1. Obrazuje se Stalna koordinaciona grupa za izradu Akcionog plana za implementaciju preporuka iz Izveštaja Saveta Evrope o radnjama i merama koje se preduzimaju radi sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma (u daljem tekstu: Stalna koordinaciona grupa).

2. Zadatak Stalne koordinacione grupe je da izradi Akcioni plan iz tačke 1. ove odluke i dostavi ga Vladi, kao i da prati aktivnosti i predlaže potrebne mere nadležnim organima radi sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma.

3. Stalnu koordinacionu grupu čine osam predstavnika Ministarstva finansija i po dva predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva pravde.

U Stalnoj koordinacionoj grupi mogu da učestvuju i predstavnici drugih organa i organizacija.

4. Predsednika, zamenika predsednika, članove i zamenike članova Stalne koordinacione grupe imenuje Vlada, posebnim rešenjem.

5. Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Stalne koordinacione grupe obavljaće Ministarstvo finansija - Uprava za sprečavanje pranja novca.

6. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".