REŠENJE
O UTVRĐIVANJU JUGOSLOVENSKIH STANDARDA ZA SOKOVE OD VOĆA I POVRĆA

("Sl. list SCG", br. 36/2005)

1. Utvrđuju se jugoslovenski standardi za sokove od voća i povrća:

1) Sokovi od voća i povrća. Određivanje pH-vrednosti

JUS EN 1132

2) Sokovi od voća i povrća. Određivanje formalnog broja

JUS EN 1133

3) Sokovi od voća i povrća. Određivanje pepela

JUS EN 1135

4) Sokovi od voća i povrća. Enzimsko određivanje sadržaja limunske kiseline (citrata). NADH spektrometrijska metoda

JUS EN 1137

5) Sokovi od voća i povrća. Enzimsko određivanje sadržaja L-jabučne kiseline (L-malata). NADH spektrometrijska metoda

JUS EN 1138

6) Sokovi od voća i povrća. Enzimsko određivanje sadržaja D-izolimunske kiseline. NADH spektrometrijska metoda

JUS EN 1139

7) Sokovi od voća i povrća. Enzimsko određivanje sadržaja D-glukoze i D-fruktoze. NADPH spektrometrijska metoda

JUS EN 1140

8) Sokovi od voća i povrća. Određivanje sadržaja pulpe centrifugiranjem

JUS EN 12134

9) Sokovi od voća i povrća. Određivanje ukupnog sadržaja karotinoida i pojedinih frakcija karotinoida

JUS EN 12136

10) Sokovi od voća i povrća. Enzimsko određivanje sadržaja D-jabučne kiseline. NAD spektrometrijska metoda

JUS EN 12138

11) Sokovi od voća i povrća. Procena sadržaja rastvorljive suve materije. Refraktometrijska metoda

JUS EN 12143

12) Sokovi od voća i povrća. Određivanje ukupne suve materije. Gravimetrijska metoda sa gubitkom mase sušenjem

JUS EN 12145

13) Sokovi od voća i povrća. Enzimsko određivanje sadržaja saharoze. NADP spektrometrijska metoda

JUS EN 12146

14) Sokovi od voća i povrća. Određivanje titrirane kiselosti

JUS EN 12147

2. Jugoslovenski standardi iz tačke 1. ovog rešenja objavljeni su u posebnom izdanju Zavoda za standardizaciju.