UREDBA
O OSNIVANJU STALNE KANCELARIJE VLADE ZA EKONOMSKI RAZVOJ U BORU

("Sl. glasnik RS", br. 81/2005)

Sadržina uredbe

Član 1

Ovom uredbom osniva se Stalna kancelarija Vlade za ekonomski razvoj u Boru (u daljem tekstu: Stalna kancelarija) i propisuje njeno uređenje i delokrug.

Sedište Stalne kancelarije je u Boru.

Stalna kancelarija je služba Vlade.

Delokrug Stalne kancelarije

Član 2

Stalna kancelarija sprovodi mere Vlade vezane za obnavljanje privrede Borskog okruga, koje se odnose na: restrukturiranje preduzeća i prekvalifikaciju radne snage, stvaranje povoljnih uslova za strane investicije i usmeravanje direktnih donacija, stvaranje uslova za podsticaj razvoja malih i srednjih preduzeća i obavlja druge poslove koje joj poveri Vlada.

Direktor Stalne kancelarije

Član 3

Stalnom kancelarijom rukovodi direktor Stalne kancelarije koga postavlja Vlada na pet godina, na predlog Generalnog sekretara Vlade.

Direktor Stalne kancelarije odgovoran je Vladi i Generalnom sekretaru Vlade.

Direktor Stalne kancelarije je državni službenik na položaju.

Angažovanje drugih lica

Član 4

Radi obavljanja pojedinih poslova, Stalna kancelarija može angažovati pravna lica koja pružaju stručne i savetodavne usluge, uz prethodnu saglasnost Generalnog sekretara Vlade.

Da bi racionalnije i uspešnije obavljala poslove, Stalna kancelarija može angažovati stalne ili povremene stručne timove, uz prethodnu saglasnost Generalnog sekretara Vlade.

Preuzimanje. Rok za donošenje pravilnika. Nastavak primene Sporazuma

Član 5

Danom stupanja na snagu ove uredbe Stalna kancelarija preuzima zaposlene, opremu i sredstva Stalne kancelarije Vlade Republike Srbije za ekonomski razvoj u Boru koja je osnovana Odlukom o obrazovanju Stalne kancelarije Vlade Republike Srbije za ekonomski razvoj u Boru.

Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Stalnoj kancelariji doneće Generalni sekretar Vlade, na predlog direktora Stalne kancelarije, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove uredbe.

Što se tiče poslovnog prostora koji koristi Stalna kancelarija i troškova njegovog korišćenja i održavanja, ostaje na snazi Sporazum zaključen između Vlade i Skupštine opštine Bor.

Preimenovanje sekretara u direktora Stalne kancelarije

Član 6

Danom stupanja na snagu ove uredbe sekretar Stalne kancelarije Vlade Republike Srbije za ekonomski razvoj u Boru, koji je postavljen prema odredbama Odluke o obrazovanju Stalne kancelarije Vlade Republike Srbije za ekonomski razvoj u Boru, postaje direktor Stalne kancelarije osnovane ovom uredbom.

Prestanak važenja ranijeg propisa

Član 7

Danom stupanja na snagu ove uredbe prestaje da važi Odluka o obrazovanju Stalne kancelarije Vlade Republike Srbije za ekonomski razvoj u Boru ("Službeni glasnik RS", broj 23/02).

Završna odredba

Član 8

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".