ODLUKA
O ANGAŽOVANJU TEHNIČKIH SEKRETARA ZA POTREBE ODBORNIČKIH GRUPA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 4/2005)

Član 1

Odlukom o angažovanju tehničkih sekretara za potrebe odborničkih grupa (u daljem tekstu: Odluka) utvrđuje se pravo na angažovanje tehničkih sekretara za potrebe odborničkih grupa obrazovanih u Skupštini grada Kragujevca na teret sredstava budžeta Grada, uređuje način i uslovi za njegovo ostvarivanje.

Član 2

Pravo na angažovanje tehničkih sekretara iz člana 1. ove Odluke imaju političke stranke, političke organizacije, kao i koalicije političkih stranaka i organizacija, čiji su kandidati na izbornim listama dobili mandate u Skupštini grada Kragujevca, na izborima održanim 19. septembra 2004. godine i formirali odborničke grupe u Skupštini grada i to:

1. Koalicija Zajedno za Kragujevac - Veroljub Verko Stevanović

2. Demokratska stranka - Boris Tadić

3. Srpska radikalna stranka - Tomislav Nikolić

4. Socijalistička partija Srbije - Obreć Ćetković - Ćetko

5. Demokratska stranka Srbije - dr Vojislav Koštunica

6. Koalicija "Za naš grad“- prof. dr Dobrica Milovanović

7. Pokret "Snaga Srbije“ - Bogoljub Karić

8. Nova Srbija - dr Vlada Vučićević

Član 3

Tehnički sekretari angažuju se pojedinačnim ugovorom na određeni vremenski period, ne duži od 6 meseci, a ukupno najduže do perioda utvrđenog članom 2. ove Odluke, koji se zaključuje između sekretara Skupštine grada i lica određenog aktom političke stranke, političke organizacije ili koalicije političkih stranaka i organizacija, koje ostvaruju pravo iz člana 2. ove Odluke.

Sredstva budžeta, ovom Odlukom opredeljena za angažovanje tehničkih sekretara, uplaćivaće se angažovanom licu u mesečnom iznosu, najkasnije do 5. u mesecu za prethodni mesec, u visini koja se dobija množenjem osnovice za obračun plate utvrđene aktom Vlade RS i koeficijenta utvrđenog članom 4. Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata imenovanih i postavljenih lica i zaposlenih u državnim organima, za zvanje saradnika (sa porezima i doprinosima).

Član 4

Političke stranke, političke organizacije, kao i koalicije koje ostvaruju pravo iz člana 2. ove Odluke, obavezne su da najkasnije u roku od 15 dana pre isteka ugovorenog roka o angažovanju tehničkog sekretara, dostave Sekretaru Skupštine akt o promeni lica angažovanog za poslove tehničkog sekretara.

Član 5

Tehnički sekretari obavljaće za odborničke grupe za čije potrebe su angažovani, poslove dostave materijala za sednice Skupštine grada Kragujevca i njenih radnih tela, na sledeći način:

- preuzimanjem materijala od Službe za skupštinske poslove u sedištu Skupštine grada

- pozivanjem pisanim putem ili na drugi prigodan način odbornika ili drugih lica angažovanih na predlog političke stranke, političke organizacije ili koalicije stranaka za čije potrebe su angažovani, skupštinskim odborima, komisijama ili drugim radnim telima Skupštine, a po nalogu sekretara Skupštine ili od njega ovlašćenih lica, u skladu sa Poslovnikom,

- pružanjem tehničke i druge pomoći odbornicima i odborničkoj grupi u vršenju poslova uređenim Poslovnikom o radu Skupštine grada.

Tehnički sekretari obavljaće i druge poslove po nalogu predsednika odborničke grupe za čije potrebe su angažovani.

Član 6

Prostorije i sredstva za rad tehničkih sekretara obezbeđuju političke stranke, političke organizacije, kao i koalicije stranaka koje ostvaruju pravo iz člana 2. ove Odluke.

Član 7

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca“.