ODLUKA
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA PLANIRANJE, PRAĆENJE I REALIZACIJU POSLOVA U OBLASTI PUTNE PRIVREDE

("Sl. list grada Kragujevca", br. 15/2005)

Član 1

Obrazuje se kao stručno radno telo Komisija za planiranje, praćenje i realizaciju poslova u oblasti putne privrede (u daljem tekstu: Komisija) u sastavu:

1. Milija Sekulić - diplomirani mašinski inženjer iz Kragujevca - predsednik,

2. Petar Stojanović - građevinski tehničar, zaposlen u JP "Preduzeću za izgradnju grada Kragujevca" - član,

3. Vesna Janković - diplomirani građevinski inženjer, zaposlena u Gradskoj upravi za razvoj gradskih resursa i nadzor - član.

Član 2

Komisija se obrazuje sa zadatkom:

- koordiniranja aktivnosti na realizaciji programa i poslova održavanja ulica, lokalnih i nekategorisanih puteva na teritoriji grada Kragujevca,

- sagledavanja prioriteta i potreba nivoa investicija, kontrola: validnosti izvođača, kvaliteta izvođenja radova, kvaliteta izvedenih radova, rokova za obavljanje radova, cena, uslova plaćanja, vezanih za oblast izgradnje u okviru delatnosti JP "Preduzeća za izgradnju grada Kragujevca",

- davanje stručnog mišljenja i predloga Gradonačelniku za pojedine poslove u oblasti izgradnje, a po zahtevu Gradonačelnika,

- neposredne koordinacije aktivnosti sa nadležnim organima mesnih zajednica povodom njihovih zahteva upućenih nadležnim organima Grada vezanih za komunalnu infrastrukturu i davanje mišljenja Gradonačelniku o istim.

Član 3

Obavezuje se Komisija da o poslovima koji su joj povereni ovom odlukom dostavlja periodične izveštaje Gradonačelniku i to po zahtevu Gradonačelnika, a obavezno jednom u tri meseca.

Član 4

Obavezuje se JP "Preduzeće za izgradnju grada Kragujevca", kao i druga preduzeća, pravna lica, organi Grada i stručne službe, da Komisiji stave na raspolaganje sva potrebna dokumenta i pruže stručnu pomoć u rokovima koje odredi predsednik Komisije, a radi efikasnog i kvalitetnog obavljanja zadataka utvrđenih članom 2. ove Odluke.

Član 5

Ukoliko Komisija u postupku izvršavanja poverenih zadataka iz člana 2. ove Odluke, uoči nepravilnosti koje su dovele ili mogu da dovedu, do ugrožavanja prava i interesa Grada, od kojih je ili bi mogla da nastane šteta većih razmera, predsednik Komisije je obavezan da bez odlaganja, obavesti Gradonačelnika, radi preduzimanja odgovarajućih mera u skladu sa njegovim ovlašćenjima.

Član 6

Naknadu za rad predsednika i članova Komisije, utvrdiće posebnim aktom Gradonačelnik.

Visina naknade iz stava 1. ove Odluke utvrdiće se s obzirom na kvalitet i efikasnost obavljanja zadataka utvrđenih članom 2. ove Odluke.

Član 7

Ova Odluka će se objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".