ZAKON
O ZABRANI IZGRADNJE NUKLEARNIH ELEKTRANA U SAVEZNOJ REPUBLICI JUGOSLAVIJI

("Sl. list SRJ", br. 12/95 i "Sl. glasnik RS", br. 85/2005 - dr. zakon)

Član 1

Zabranjuje se izgradnja nuklearnih elektrana, postrojenja za proizvodnju nuklearnog goriva i postrojenja za preradu isluženog nuklearnog goriva za nuklearne elektrane u Saveznoj Republici Jugoslaviji.

Zabrana se odnosi na: donošenje investicionih odluka, izradu investicionih programa i tehničke dokumentacije za izgradnju nuklearnih elektrana, postrojenja za proizvodnju nuklearnog goriva i postrojenja za preradu isluženog goriva za nuklearne elektrane.

Član 2

Odredbe člana 1. ovog zakona ne odnose se na naučnoistraživačke i istraživačko-razvojne radove, rudarsko-geološke istražne radove, geološko-seizmička istraživanja i obrazovanje kadrova.

Član 3*

(Prestao da važi)

Član 4

Danom stupanja na snagu ovog zakona prestaje da važi Zakon o zabrani izgradnje nuklearnih elektrana u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji ("Službeni list SFRJ", br. 35/89).

Član 5

Ovaj zakon stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SRJ".

Napomene

* Krivičnopravne odredbe sadržane u članu 3. Zakona o zabrani izgradnje nuklearnih elektrana u Saveznoj Republici Jugoslaviji ("Sl. list SRJ", br. 12/95) prestaju da važe danom stupanja na snagu Krivičnog zakonika ("Sl. glasnik RS", br. 85/2005), odnosno 1. januara 2006. godine.