PRAVILNIK
O OBRASCU SLUŽBENE LEGITIMACIJE GRADSKOG GRAĐANSKOG BRANIOCA OMBUDSMANA I NJEGOVIH ZAMENIKA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 16/2005)

Član 1

Obrazac legitimacije se sastoji od dva lista veličine od po 65x85 milimetara, korice legitimacije biće bordo - braon boje a unutašnje strane legitimacije biće bele boje.

Član 2

Imalac službene legitimacije, istu će koristiti za identifikaciju prilikom obavljanja službenih radnji Gradskog građanskog branioca - Ombudsmana i ne može je koristiti u druge svrhe.

Član 3

Obrazac službene legitimacije štampa se ćiliričnim pismom i sadrži:

- Naslovna strana korica:

Na sredini GRB GRADA KRAGUJEVCA, ispod toga REPUBLIKA SRBIJA, ispod toga GRADSKI GRAĐANSKI BRANILAC - OMBUDSMAN, ispod toga podebljanim slovima LEGITIMACIJA.

- Prva unutrašnja strana korica:

Na vrhu sa leve strane stoji natpis: REPUBLIKA SRBIJA, ispod toga GRADSKI GRAĐANSKI BRANILAC - OMBUDSMAN, ispod toga GRAD KRAGUJEVAC. Na sredini strane mesto za fotografiju u boji veličine 25 x 30 milimetara, ispod toga ime i prezime, funkcija, ispod toga JMBG i broj lične karte imaoca legitimacije, ispod toga datum izdavanja i redni broj, ispod toga mesto za otisak pečata i potpis Ombudsmana.

- Druga unutrašnja strana korica:

Na drugoj unutrašnjoj strani korica stoji natpis: "OVLAŠĆENJE" a ispod toga tekst:

"Imalac ove službene legitimacije u vezi sa postupkom koji vodi Gradski građanski branilac - ombudsman ima pravo da traži od organa uprave uvid u određene spise, dokumentacije, zbirke podataka ili kopije istih, a radnici organa uprave su dužni da mu omoguće uvid tokom svog radnog vremena i dostave kopije traženih podataka.

Isto tako ima slobodan pristup svim prostorijama u kojima se obavljaju poslovi organa uprave.

Organi uprave dužni su da imaocu legitimacije omoguće neposredan uvid u svoj rad i slobodan pristup svim prostorijama."

Napred navedeno ovlašćenje, važi i za JKP, ustanove i službe, čiji je osnivač Skupština Grada, kada se postupa u vršenju javnih ovlašćenja.

Član 4

O izdatim službenim legitimacijama vodi se službena evidencija koja sadrži: redni broj, ime i prezime imaoca legitimacije, JMBG, broj lične karte, fotografiju imaoca legitimacije, datum vraćanja legitimacije i rubriku za napomene.

Član 5

Ako imalac službene legitimacije istu ošteti, izgubi ili na neki drugi način, ostane bez službene legitimacije ili njenog dela, dužan je da o tome odmah pismeno obavesti Ombudsmana, radi brisanja iz evidencije i izdavanja duplikata na novom obrascu.

Imalac službene legitimacije kome prestane funkcija ili radni odnos, obavezan je da službenu legitimaciju vrati prilikom prijema odluke o prestanku funkcije ili radnog odnosa.

Član 6

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom listu Grada Kragujevca.

 

Obrazac legitimacije

Naslovna strana korica

GRB GRADA KRAGUJEVCA
REPUBLIKA SRBIJA
GRADSKI GRAĐANSKI BRANILAC
- OMBUDSMAN -

- L E G I T I M A C I J A -

 

Prva unutrašnja strana korica

REPUBLIKA SRBIJA
GRADSKI GRAĐANSKI BRANILAC
OMBUDSMAN
GRAD KRAGUJEVAC

 

Mesto za fotografiju veličine 25 x 30 milimetara

Ime i prezime, funkcija imaoca legitimacije

JMBG i broj lične karte imaoca legitimacije

Datum izdavanja legitimacije i redni broj

Otisak pečata i potpis Ombudsmana

Druga unutrašnja strana korica

O V L A Š Ć E N J E

"Imalac ove službene legitimacije u vezi postupka koji vodi Gradski građanski branilac - Ombudsman ima pravo da traži od organa uprave uvid u određene spise, dokumentacije, zbirke podataka ili kopije istih, a radnici organa uprave su dužni da mu omoguće uvid tokom svog radnog vremena i dostave kopije traženih podataka.

Isto tako ima slobodan pristup svim prostorijama u kojima se obavljaju poslovi organa uprave.

Organi uprave dužni su da imaocu legitimacije omoguće neposredan uvid u svoj rad i slobodan pristup svojim prostorijama."

Napred navedeno ovlašćenje, važi i za JKP, ustanove i službe, čiji je osnivač Skupština Grada, kada se postupa u vršenju javnih ovlašćenja.