ODLUKA
O POKRETANJU POSTUPKA ZA POVERAVANJE OBAVLJANJA KOMUNALNE DELATNOSTI PREVOZA PUTNIKA U GRADSKOM I PRIGRADSKOM SAOBRAĆAJU NA TERITORIJI GRADA NIŠA NEPOSREDNOM POGODBOM

("Sl. list grada Niša", br. 71/2005)

Član 1

Pokreće se postupak za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji grada Niša, neposrednom pogodbom, za rok od najduže 6 meseci.

Član 2

Postupak neposredne pogodbe sprovodi gradonačelnik grada Niša.

Zadatak gradonačelnika je da sprovede postupak neposredne pogodbe i izvesti Skupštinu grada sa kojim preduzećem ili drugim pravnim licem je zaključio Ugovor o poveravanju obavljanja ove komunalne delatnosti na jednoj ili više utvrđenih linija javnog prevoza putnika.

Član 3

Pravo učešća u postupku neposredne pogodbe imaju sva preduzeća i druga pravna lica koja su registrovana za obavljanje delatnosti javnog prevoza putnika i ispunjavaju uslove propisane zakonom i drugim propisima.

Član 4

Postupak neposredne pogodbe sprovešće se za linije gradskog i prigradskog saobraćaja prema predlogu Uprave za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj.

Član 5

Pre zaključivanja ugovora o privremenom poveravanju obavljanja komunalne delatnosti - prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju, zainteresovani prevoznici su dužni da dostave dokaze o ispunjavanju uslova za obavljanje delatnosti prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju, u skladu sa odredbama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju ("Službeni glasnik RS", broj: 46/95 i 66/2001).

O sprovedenom postupku neposredne pogodbe gradonačelnik je dužan da izvesti Skupštinu grada na prvoj narednoj sednici po zaključenju ugovora, a najkasnije u roku od 30 dana od dana zaključenja ugovora.

Član 6

U roku od 6 meseci izraditi:

- studiju o javnom gradskom prevozu;

- pripremiti tender;

- sprovesti tender;

- realizaciju ovog posla poveriti Odseku za saobraćaj Uprave za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj;

- u realizaciji svih predviđenih aktivnosti uključiti posebno formirani stručni tim.

Član 7

Stručne, administrativno-tehničke i organizacione poslove za potrebe gradonačelnika obavljaće Uprava za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj.

Uprava za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj je dužna da u roku od tri dana od dana donošenja ove Odluke dostavi gradonačelniku predlog sa nazivima linija gradskog i prigradskog saobraćaja za koje će gradonačelnik sprovesti postupak neposredne pogodbe.

Član 8

Odluku objaviti u "Službenom listu grada Niša".