PRAVILNIK
O OBRASCU LEGITIMACIJE KONTROLORA TELEKOMUNIKACIJA I KONTROLORA RADIO-EMISIJA

("Sl. glasnik RS", br. 111/2005)

Član 1

Ovim pravilnikom Republička agencija za telekomunikacije (u daljem tekstu: Agencija) propisuje obrazac legitimacije kontrolora telekomunikacija i kontrolora radio-emisija.

Član 2

Dimenzije legitimacije su 6,5 x 9,5 cm.

Na prednjoj strani legitimacije nalazi se prostor za fotografiju kontrolora dimenzija 3,2 x 2,8 cm, logo Agencije urađen kao kinegram, ispisan naziv "LEGITIMACIJA KONTROLORA TELEKOMUNIKACIJA", odnosno "LEGITIMACIJA KONTROLORA RADIO-EMISIJA", broj legitimacije, ime i prezime kontrolora sa njegovim matičnim brojem. Na zadnjoj strani legitimacije nalazi se tekst ovlašćenja kontrolora, svojeručni potpis, datum izdavanja, mesto za pečat Agencije i potpis ovlašćenog lica.

Preko cele zadnje strane nalazi se utisnut skraćeni naziv Agencije "RATEL" u plavoj boji.

Legitimacija kontrolora telekomunikacija je bele boje, a kontrolora radio-emisija je svetlosive boje. Legitimacije su urađene na tvrdom papiru i plastificirane.

Član 3

Obrazac legitimacije kontrolora telekomunikacija i obrazac legitimacije kontrolora radio-emisija odštampani su uz ovaj pravilnik i čine njegov sastavni deo.

Član 4

Agencija vodi evidenciju o izdatim legitimacijama. Evidencija sadrži ime i prezime lica kome je legitimacija izdata, njegov matični broj, radno mesto, registarski broj legitimacije, datum izdavanja i rubriku za napomene.

Član 5

Kontrolor telekomunikacija i kontrolor radio-emisija je dužan da vrati legitimaciju odmah po prestanku dužnosti kontrolora.

Legitimacija se vraća odgovornom licu u Agenciji o čemu se sačinjava beleška u napomeni evidencije izdatih legitimacija.

Član 6

Legitimacije iz člana 2. ovog pravilnika privremeno će se oduzeti ako je protiv kontrolora telekomunikacija, odnosno kontrolora radio-emisija pokrenuta istraga ili je podignuta optužnica i to do okončanja postupka.

Legitimacija će se, u zavisnosti od ishoda postupka, vratiti kontroloru ili će se trajno oduzeti, o čemu odluku donosi predsednik Upravnog odbora na predlog neposrednog rukovodioca kontrolora.

Član 7

Ako kontrolor izgubi legitimaciju ili na drugi način ostane bez nje, dužan je da o tome, bez odlaganja, obavesti neposrednog rukovodioca u Agenciju i da legitimaciju oglasi nevažećom u "Službenom listu SCG".

Uz zahtev za izdavanje nove legitimacije, kontrolor prilaže dokaz o oglašavanju u "Službenom listu SCG".

Član 8

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".