REŠENJEO UTVRĐIVANJU JUGOSLOVENSKIH STANDARDA ZA SOKOVE OD VOĆA I POVRĆA("Sl. list SCG", br. 54/2005) |
1. Utvrđuju se jugoslovenski standardi za sokove od voća i povrća:
1) Sokovi od voća i povrća. Određivanje relativne gustine |
JUS EN 1131 |
2) Sokovi od voća i povrća. Određivanje sadržaja natrijuma, kalijuma, kalcijuma i magnezijuma atomskoapsorpcionom spektrometrijom (AAS) |
JUS EN 1134 |
3) Sokovi od voća i povrća. Enzimsko određivanje sadržaja D i L mlečne kiseline (laktata) - NAD spektrometrijska metoda |
JUS EN 12631 |
4) Sokovi od voća i povrća. Enzimsko određivanje sadržaja sirćetne kiseline (acetata). NAD spektrometrijska metoda |
JUS EN 12632 |
2. Jugoslovenski standardi iz tačke 1. ovog rešenja objavljeni su u posebnom izdanju Zavoda za standardizaciju.