ODLUKA
O UTVRĐIVANJU OSNOVICE I STOPE ČLANARINE PRIVREDNOJ KOMORI VOJVODINE ZA 2006. GODINU

("Sl. list AP Vojvodine", br. 19/2005)

I

Ovom Odlukom utvrđuje se način obezbeđenja sredstava za rad Privredne komore Vojvodine, (u daljem tekstu: Komora) obveznici, stopa i osnovica članarine, kao i način obračuna i naplate članarine za 2006. godinu.

II

Obveznici članarine su sva preduzeća koja obavljaju privrednu delatnost i njihove poslovne zajednice, zemljoradničke zadruge kao i drugi oblici udruživanja zemljoradnika, banke, zajednice osiguranja imovine i lica i drugi članovi Komore, ako ovom Odlukom nije drukčije određeno.

III

Stopa za obračun članarine Komori za 2006. godinu utvrđuje se za obveznike iz člana 2. ove Odluke u visini od 0,20%.

Zemljoradničke zadruge kao i drugi oblici udruživanja zemljoradnika, članice Zadružnog saveza Vojvodine, obračunavaju i plaćaju članarinu Zadružnom savezu Vojvodine u skladu sa Odlukom Zadružnog saveza Vojvodine.

IV

Preduzetnici (zanatske, ugostiteljske, trgovinske i druge radnje) članovi opštinskih udruženja - preduzetnika plaćaju članarinu tim udruženjima u skladu sa odlukom njihovih organa.

V

Osnovicu po kojoj se plaća članarina čini isplaćena mesečna bruto zarada bez umanjenja po osnovu oslobađanja i olakšica.

Obračun i uplata članarine na osnovicu iz predhodnog stava uz primenu stope iz člana III, vrši se prilikom svake isplate zarada.

VI

Članarina se uplaćuje na račun Privredne komore Vojvodine broj: 355-1000148-88 otvoren kod Vojvođanske banke Filijala Novi Sad.

VII

Član Komore daće nalog za prenos sredstava, u visini obračunate članarine, poslovnoj banci kod koje ima tekući račun sa kojeg je izvršena isplata zarada.

Ukoliko član Komore vrši isplatu zarada sa više računa dužan je da izda nalog za prenos sredstava saglasno obračunatim i isplaćenim zaradama sa tog tekućeg računa.

Poslovna banka kod koje član Komore vrši isplatu zarada, izvršiće saglasno članu 9. stav 6. Zakona o platnom prometu (Sl. list SRJ 3/2002) isplatu zarada uz podnošenje naloga za plaćanje članarine Privrednoj komori Vojvodine saglasno ovoj odluci.

VIII

Ovlašćuje se Upravni odbor Privredne komore Vojvodine da donese izmene i dopune ove Odluke ukoliko u toku 2006. godine dođe do značajnijih promena koje bitno utiču na finansiranje Komore.

IX

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije" i "Službenom listu APV" a primenjuje se od 01. 01. 2006. godine.