ODLUKA
O IZNOSU SREDSTAVA KOJA SE PRENOSE FILIJALI U TOKU 2006. GODINE

("Sl. glasnik RS", br. 2/2006)

Član 1

Ovom odlukom uređuje se iznos sredstava koji se prenosi filijalama Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje za izvršavanje poslova koji su utvrđeni Zakonom o zdravstvenom osiguranju, kao i ovom odlukom.

Sa uplatnih računa doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje na podračun filijale Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (u daljem tekstu: filijala) prenose se sredstva za finansiranje rashoda za izvršenje poslova iz stava 1. ovog člana.

Član 2

Deo naplaćenog doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje koji obveznici doprinosa uplaćuju na propisane uplatne račune na području filijale Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje prenose se na podračun filijale, i to:

1. doprinos za obavezno zdravstveno osiguranje: zaposlenih (na teret zaposlenih i na teret poslodavca), samostalnih delatnosti i zemljoradnika u iznosu od 11%,

2. doprinos za zdravstveno osiguranje stranih državljana za vreme školovanja ili stručnog usavršavanja na teritoriji Republike, koji se školuju ili stručno usavršavaju na području filijale u iznosu 100%.

Član 3

Sredstva doprinosa iz člana 2. ove odluke preneta na podračun filijale koriste se za rashode filijale, naknade osiguranim licima po osnovu: putnih troškova osiguranih lica, neizmirenih pogrebnih troškova osiguranika, naknade zarada po osnovu sprečenosti za rad koje se isplaćuju na teret sredstava zdravstvenog osiguranja, naknade osiguranim licima za medicinsko-tehnička sredstva i refundacije osiguranim licima.

Član 4

Danom primene ove odluke prestaje da važi odluka o uplati dela doprinosa za zdravstveno osiguranje na podračune Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje u filijalama ("Službeni glasnik RS", broj 6/99).

Član 5

Ova odluka objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije", stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja, a primenjuje se od 1. januara 2006. godine.