ODLUKA
O POVEĆANJU CENA ZDRAVSTVENIH USLUGA

("Sl. glasnik RS", br. 37/98)

Član 1

Cene zdravstvenih usluga utvrđene Cenovnikom zdravstvenih usluga u zdravstvenim ustanovama u Republici Srbiji i Odlukom o usklađivanju cena zdravstvenih usluga ("Službeni glasnik RS", broj 29/96) uvećavaju se za 40% (indeks 140).

Od povećanja iz stava 1. ovog člana izuzimaju se cene b.o. dana u specijalizovanim zdravstvenim ustanovama za prevenciju invalidnosti, lečenje i rehabilitaciju (V grupa u Cenovniku).

Član 2

Dijagnostičke i terapeutske usluge čija je pojedinačna cena iznad iznosa od 57,00 dinara fakturišu se u celini van cene bolesničkog dana, a lekovi čija dnevna potrošnja (ukupna dnevna potrošnja svih lekova) prelazi iznos od 28,00 dinara fakturišu se posebno i to samo u visini razlike iznad 28,00 dinara.

Član 3

Cene zdravstvenih usluga utvrđene ovom odlukom su obračunske i primenjivaće se od 1. oktobra 1998. godine saglasno zaključenim ugovorima između Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, odnosno njegovih filijala i zdravstvenih ustanova.

Član 4

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Stupanjem na snagu ove odluke odlaže se primena Odluke o usvajanju cenovnika za zdravstvene ustanove u Republici Srbiji 01 broj 06-1-12/98, koju je doneo Upravni odbor Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje na sednici od 9. jula 1998. godine, do 1. januara 1999. godine.