ODLUKA
O UTVRĐIVANJU OSNOVICE, STOPE I NAČINA PLAĆANJA ČLANARINE REGIONALNOJ PRIVREDNOJ KOMORI POŽAREVAC ZA 2006. GODINU

("Sl. glasnik RS", br. 3/2006)

Član 1

Privredna društva i drugi oblici organizovanja koji obavljaju privrednu delatnost, banke i druge finansijske organizacije, organizacije za osiguranje imovine i lica - članovi Komore, obračunavaju i plaćaju članarinu Regionalnoj privrednoj komori Požarevac (u daljem tekstu: Komora) po stopi od 0,192%.

Član 2

Osnovica za obračunavanje članarine je bruto zarada zaposlenih.

Član 3

Članarina Komori uplaćuje se na tekući račun Regionalne privredne komore Požarevac broj 205-9138-28 na dan isplate zarada i uplate poreza i doprinosa na zarade.

Član 4

Članovi Komore iz člana 1. ove odluke obračunavaju i plaćaju članarinu Komori prilikom svake isplate zarada zaposlenih.

Član Komore daće nalog za prenos sredstava u visini obračunate članarine poslovnoj banci kod koje ima tekući račun sa kojeg je izvršena isplata zarada.

Ukoliko član Komore vrši isplatu zarada sa više računa dužan je da izda nalog za prenos sredstava na ime članarine srazmerno obračunatim i isplaćenim zaradama sa tog tekućeg računa.

Poslovna banka kod koje član Komore vrši isplatu zarada, izvršiće saglasno članu 9. stav 6. Zakona o platnom prometu ("Službeni list SRJ", broj 3/2002 i "Službeni glasnik RS", broj 43/2004) proveri da li je podnet nalog za plaćanje članarine Regionalnoj privrednoj komori Požarevac, saglasno ovoj odluci.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjivaće se od 1. januara 2006. godine.