ODLUKA
O OBRAZOVANJU SEKRETARIJATA TIMA ZA POLITIČKE RAZGOVORE O BUDUĆEM STATUSU KOSOVA I METOHIJE

("Sl. glasnik RS", br. 3/2006)

1. Obrazovanje Sekretarijata Tima. Obrazuje se Sekretarijat Tima za političke razgovore o budućem statusu Kosova i Metohije (u daljem tekstu: Sekretarijat Tima).

2. Poslovi Sekretarijata Tima. Sekretarijat Tima zadužen je za pružanje administrativno-tehničke podrške Timu za političke razgovore o budućem statusu Kosova i Metohije.

3. Rukovođenje Sekretarijatom Tima. Sekretarijatom Tima rukovodi sekretar, koga zajednički imenuju glavni pregovarači Tima za političke razgovore o budućem statusu Kosova i Metohije.

4. Učešće nadležnih organa i institucija u radu Sekretarijata Tima. Za izvršavanje pojedinih stručnih, administrativno-tehničkih i pratećih poslova za potrebe Sekretarijata Tima mogu biti angažovani predstavnici ministarstava, posebnih organizacija i službi Vlade, službi predsednika Republike, kao i predstavnici institucija državne zajednice Srbija i Crna Gora.

Ministarstva, posebne organizacije i službe Vlade, službe predsednika Republike i institucije državne zajednice Srbija i Crna Gora dostavljaju Sekretarijatu Tima podatke kojima raspolažu ako su ti podaci značajni za njegov rad i pružaju mu drugu potrebnu pomoć.

5. Uslovi za rad Sekretarijata Tima. Prostorije i druge administrativno-tehničke uslove za rad Sekretarijata Tima zajednički obezbeđuju Generalni sekretarijat Vlade, Generalni sekretarijat predsednika Republike i Generalni sekretarijat Saveta ministara.

6. Stupanje odluke na snagu. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".