ODLUKA
O UTVRĐIVANJU OSNOVICE I STOPE I NAČINU PLAĆANJA DOPRINOSA ZADRUŽNOM SAVEZU ZA PODRUČJE RAŠKOG, MORAVIČKOG I RASINSKOG OKRUGA - KRALJEVO

("Sl. glasnik RS", br. 6/2006)

Član 1

Zemljoradničke zadruge i druga pravna lica koja pravno posluju sa zemljoradnicima (u daljem tekstu članovi Zadružnog saveza) obezbeđuju sredstva za izvršenje poslova i zadataka Zadružnog saveza za područje Raškog, Rasinskog i Moravičkog okruga - Kraljevo (u daljem tekstu: Savez) plaćanjem doprinosa Savezu po odredbama ove odluke, sa područja opština Kraljevo, Raška, Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Vrnjačka Banja, Čačak, Lučani, Gornji Milanovac, Kruševac, Aleksandrovac, Brus, Varvarin, Trstenik i Ćićevac.

Doprinos Savezu po odredbama ove odluke plaćaju i organizacije dobrovoljno udružene u Savez.

Član 2

Članovi Saveza plaćaju doprinos po stopi od 1% a pojedinačna mesečna uplata ne može biti manja od 700,00 dinara, odnosno 8.400,00 dinara godišnje.

Član 3

Osnovicu za obračunavanje doprinosa kojim članice Saveza obezbeđuju sredstva za rad Saveza čini ostvarena bruto zarada, bez umanjenja po osnovu oslobađanja i olakšica.

Član 4

Doprinos iz člana 2. ove odluke uplaćuje se na tekući račun Zadružnog saveza za područje Raškog, Moravičkog i Rasinskog okruga - Kraljevo broj 245-0050532101116-22 otvoren kod "Agrobanke" Kraljevo na dan isplate zarada i uplate poreza i doprinosa iz zarada zaposlenih.

Član 5

Ovlašćuje se Upravni odbor Skupštine Zadružnog saveza za područje Raškog, Rasinskog i Moravičkog okruga Kraljevo da na sednici može po potrebi donositi odluke o visini stope i bliža obaveštenja za sprovođenje ove odluke.

Član 6

Usvajanjem ove odluke prestaje da važi Odluka o utvrđivanju osnovice za uplatu doprinosa Zadružnom savezu za područje Raškog, Moravičkog i Rasinskog okruga Kraljevo objavljena u "Službenom glasniku RS", broj 6 od 24. januara 2005. godine.

Član 7

Ova odluka stupa na snagu narednog dana po objavljivanju u "Službenom glasniku RS", a primenjivaće se od 1. januara 2006. godine.