ODLUKA

O NAČINU PROVERE AUTENTIČNOSTI POTPISA BIRAČA KOJI PODRŽAVAJU PREDLOG ZA OPOZIV GRADONAČELNIKA GRADA KRAGUJEVCA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 1/2006)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuju se način provere autentičnosti potpisa birača koji podržavaju predlog za opoziv Gradonačelnika grada Kragujevca (u daljem tekstu: Gradonačelnik), lica ovlašćena za prikupljanje i potvrdu autentičnosti potpisa, organizacija i način obavljanja poslova na proveri autentičnosti potpisa birača.

Član 2

Svaki potpis birača koji podržava predlog za opoziv Gradonačelnika, mora da bude potvrđen potpisom lica ovlašćenog za prikupljanje i potvrdu potpisa.

Lica ovlašćena za prikupljanje i potvrdu potpisa će nakon potpisivanja birača, svojim potpisom potvrditi da se birač, lično potpisao na odgovarajući obrazac (Obrazac OGG - 4).

Član 3

Lica za prikupljanje i potvrdu potpisa birača koji podržavaju predlog za opoziv Gradonačelnika, određuje predlagač opoziva Gradonačelnika, davanjem ovlašćenja na obrascu čiji izgled i sadržinu propisuje Gradska izborna komisija.

Ovlašćenje iz stava 1. ovog člana mora biti overeno u Opštinskom sudu u Kragujevcu.

Spisak lica ovlašćenih za prikupljanje i potvrdu potpisa, predlagač opoziva Gradonačelnika, sa primerkom izdatog ovlašćenja dostavlja Gradskoj izbornoj komisiji, prilikom predaje Predloga za opoziv Gradonačelnika.

Član 4

Na osnovu unetih podataka u obrasce za potpise birača koji podržavaju predlog za opoziv Gradonačelnika (Obrazac OGG - 4) Gradska izborna komisija, proverava:

1) da li su za birača uneti svi podaci u propisan obrazac,

2) da li je birač upisan u birački spisak grada Kragujevca,

3) da li su podaci istovetni sa podacima o biraču iz biračkog spiska,

4) da li je potpis birača, potvrđen potpisom lica ovlašćenog za prikupljanje i potvrdu potpisa.

Član 5

Postupci i radnje vezane za proveru autentičnosti potpisa birača koji podržavaju opoziv gradonačelnika grada Kragujevca, ne podležu plaćanju taksi i naknada.

Član 6

Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".