ODLUKA

O OBRAZOVANJU SAVETA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

("Sl. glasnik RS", br. 59/2001, 3/2002, 42/2003, 64/2003 i 14/2006)

1. Obrazuje se Savet za borbu protiv korupcije (u daljem tekstu: Savet) kao stručno-savetodavno telo Vlade Republike Srbije.

2. Zadatak Saveta je da sagleda aktivnosti u borbi protiv korupcije, da predlaže Vladi Republike Srbije mere koje treba preduzeti u cilju efikasne borbe protiv korupcije i prati njihovo sprovođenje i da daje inicijative za donošenje propisa, programa i drugih akata i mera u ovoj oblasti.

3. Savet ima trinaest članova koje imenuje Vlada. Radom Saveta rukovodi predsednik koga biraju članovi Saveta većinom glasova.

4. Članovi Saveta imenuju se iz reda članova Vlade i funkcionera koji rukovode posebnim organizacijama. Za članove Saveta mogu se imenovati istaknuti domaći i strani naučnici i stručnjaci koji svojim znanjem i ugledom mogu doprineti radu Saveta.

5. Savet može, u cilju efikasnijeg obavljanja svojih aktivnosti obrazovati stalne i povremene stručne timove.

6. Visinu naknade za rad i iznos troškova za predsednika i članove Saveta određuje Savet svojom odlukom, u skladu sa Poslovnikom o radu i Planom rada Saveta, a u okviru sredstava u budžetu Republike Srbije opredeljenih za rad Saveta.

7. Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Saveta obavljaće Generalni sekretarijat Vlade Republike Srbije.

8. Ovu odluku objaviti u "Službenom glasniku Republike Srbije."

 

Samostalna odredba Odluke o izmenama
Odluke o obrazovanju Saveta za borbu protiv korupcije

("Sl. glasnik RS", br. 14/2006)

2. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".