NAREDBA

O ODREĐIVANJU SPORTSKE OPREME I REKVIZITA KOJI SE MOGU STAVLJATI U PROMET SAMO AKO SU SNABDEVENI GARANTNIM LISTOM I TEHNIČKIM UPUTSTVOM I O NAJMANJEM TRAJANJU GARANTNOG ROKA I ROKA OBEZBEĐENOG SERVISIRANJA ZA TE PROIZVODE

("Sl. list SFRJ", br. 41/87)

1. Sportska oprema i rekviziti koje, u smislu člana 43. stav 2. i člana 51. Zakona o standardizaciji, organizacije udruženog rada mogu stavljati u promet na jugoslovenskom tržištu samo ako su snabdeveni garantnim listom i tehničkim uputstvom i za koje moraju biti utvrđeni garantni rok i rok obezbeđenog servisiranja jesu:

1) sportska oprema i rekviziti koji imaju svojstvo mehanizma;

2) sastavni delovi sportske opreme i rekvizita koji imaju svojstvo mehanizma.

2. Garantni rok iz tačke 1. ove naredbe za sportsku opremu i rekvizite, kao i njihove sastavne delove ne može biti kraći od jedne godine.

3. Garantni rok iz tačke 1. ove naredbe za sportsku opremu i rekvizite, kao i njihove sastavne delove počinje da teče danom prodaje proizvoda na malo.

4. Rok obezbeđenog servisiranja iz tačke 1. ove naredbe za sportsku opremu i rekvizite, kao i njihove sastavne delove ne može biti kraći od pet godina.

5. Davalac garancije, odnosno ovlašćeni servis dužan je da izvrši uslugu održavanja ili popravke sportske opreme i rekvizita, kao i njihovih sastavnih delova iz tačke 1. ove naredbe u roku od 45 dana od dana prijema zahteva za izvršenje te usluge.

6. Ova naredba primenjivaće se na sportsku opremu i rekvizite, kao i njihove sastavne delove iz tačke 1. ove naredbe koji se proizvedu, odnosno uvezu od dana stupanja na snagu ove naredbe.

7. Danom stupanja na snagu ove naredbe prestaje da važi odredba pod 18. tačke 1. Naredbe o određivanju proizvoda koji se mogu stavljati u promet samo ako su snabdeveni garantnim listom, tehničkim uputstvom i spiskom ovlašćenih servisa i o najmanjem trajanju garantnog roka za te proizvode ("Službeni list SFRJ", br. 5/78).

8. Ova naredba stupa na snagu po isteku trideset dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SFRJ".