NAREDBA

O ODREĐIVANJU IZOLACIONIH APARATA I OPREME ZA KONTROLU IZOLACIONIH APARATA KOJI SE MOGU STAVLJATI U PROMET SAMO AKO SU SNABDEVENI GARANTNIM LISTOM I TEHNIČKIM UPUTSTVOM I O NAJMANJEM TRAJANJU GARANTNOG ROKA I ROKA OBEZBEĐENOG SERVISIRANJA ZA TE APARATE I OPREMU

("Sl. list SFRJ", br. 4/87)

1) Izolacioni aparati i oprema za kontrolu izolacionih aparata koje, u smislu člana 43. stav 2. i člana 51. Zakona o standardizaciji, organizacije udruženog rada mogu stavljati u promet na jugoslovenskom tržištu samo ako su snabdeveni garantnim listom i tehničkim uputstvom i za koje moraju biti utvrđeni garantni rok i rok obezbeđenog servisiranja jesu:

1) izolacioni aparati sa kiseonikom;

2) izolacioni aparati (samospasioci) sa komprimovanim kiseonikom;

3) oprema za kontrolu izolacionih aparata.

2. Garantni rok za izolacione aparate i opremu za kontrolu izolacionih aparata iz tačke 1. ove naredbe ne može biti kraći od jedne godine.

3. Garantni rok za izolacione aparate i opremu za kontrolu izolacionih aparata iz tačke 1. ove naredbe počinje da teče, i to:

- za izolacione aparate - danom predaje aparata na upotrebu;

- za opremu za kontrolu izolacionih aparata - danom puštanja opreme u rad.

4. Rok obezbeđenog servisiranja za izolacione aparate i opremu za kontrolu izolacionih aparata iz tačke 1. ove naredbe ne može biti kraći od deset godina.

5. Davalac garancije, odnosno ovlašćeni servis dužan je da izvrši uslugu održavanja ili popravke izolacionih aparata i opreme za kontrolu izolacionih aparata iz tačke 1. ove naredbe u roku od 45 dana od dana prijema zahteva za izvršenje tih usluga.

6. Ova naredba primenjivaće se na izolacione aparate i opremu za kontrolu izolacionih aparata iz tačke 1. ove naredbe koji se proizvedu, odnosno uvezu od dana stupanja na snagu ove naredbe.

7. Ova naredba stupa na snagu po isteku trideset dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SFRJ".