ODLUKA

O PLANU REALIZACIJE MERA ZA SPROVOĐENJE PROGRAMA DEMOGRAFSKOG RAZVOJA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE U 2006. GODINI

("Sl. list AP Vojvodine", br. 2/2006)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuje se Plan realizacije mera za sprovođenje Programa demografskog razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine u 2006. godini, obim i vrsta mera za sprovođenje ovog Plana, sredstva i način njihovog raspoređivanja.

Član 2

Plan iz člana 1. ove Odluke čini njen sastavni deo.

Član 3

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

 

PLAN REALIZACIJE MERA ZA SPROVOĐENJE PROGRAMA DEMOGRAFSKOG RAZVOJA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE U 2006. GODINI

I

Ovim Planom utvrđuje se obim i vrsta mera za sprovođenje Programa demografskog razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine u 2006. godini, sredstva i način njihovog raspoređivanja.

II

Statutom Autonomne Pokrajine Vojvodine ("Službeni list Autonomne Pokrajine Vojvodine”, br. 17/91) uređeno je da Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine donosi Program demografskog razvoja i utvrđuje mere za njegovo sprovođenje.

U skladu sa tim Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine na sednici održanoj 22.12.2004. godine donela je Odluku o donošenju Programa demografskog razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine sa merama za njegovo sprovođenje.

Mere utvrđene Programom demografskog razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine grupisane su po kategorijama i procenjena su finansijska sredstva za njihovu realizaciju.

III

U 2006. godini nastaviće se sa realizacijom sledećih mera:

1. iz kategorije moguća rešenja problema nedovoljnog rađanja:

- regresiranje dela troškova boravka u predškolskoj ustanovi za dete trećeg, odnosno četvrtog reda rođenja

- roditeljski dodatak za prvo dete

2. novčana pomoć porodici u kojoj se rode trojke, odnosno četvorke

3. populaciona edukacija.

IV

Sredstva namenjena za realizaciju mera utvrđenih tačkom III ove odluke obezbeđena su u budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2006. godinu.

V

Raspoređivanje i isplatu sredstava za realizaciju Plana mera za sprovođenje Programa demografskog razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine u 2006. godini vršiće Pokrajinski sekretarijat za demografiju, porodicu i društvenu brigu o deci, u skladu sa Odlukom o raspoređivanju sredstava za regresiranje dela troškova boravka u predškolskoj ustanovi za dete trećeg, odnosno četvrtog reda rođenja, Odlukom o pravu na roditeljski dodatak za prvo dete i Odlukom o pravu na ostvarivanje novčane pomoći porodici u kojoj se rode trojke, odnosno četvorke.