ODLUKA

O NAČINU I POSTUPKU ODREĐIVANJA PREDSTAVNIKA KORISNIKA ENERGETSKIH USLUGA U UPRAVNOM ODBORU AGENCIJE ZA ENERGETIKU GRADA NOVOG SADA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 5/2006)

Član 1

Ovom odlukom uređuje se način i postupak određivanja predstavnika korisnika energetskih usluga u Upravnom odboru Agencije za energetiku Grada Novog Sada (u daljem tekstu: predstavnici korisnika), određuju organi nadležni za sprovođenje postupka, i uređuju druga pitanja u skladu sa zakonom i osnivačkim aktom Agencije za energetiku Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Agencija).

Član 2

Predstavnici korisnika imenuju se na predlog interesnih udruženja registrovanih kod nadležnog organa u cilju zastupanja interesa korisnika energetskih usluga i koji deluju na teritoriji Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Grad).

Interesna udruženja iz stava 1. ovog člana mogu da predlože po jednog kandidata za predstavnika korisnika iz oblasti odgovarajuće energetske delatnosti.

Izuzetno od stava 2. ovog člana, interesno udruženje može da predloži više od jednog kandidata ako je osnovano sa ciljem da zastupa interese korisnika na teritoriji Grada u oblasti više energetskih delatnosti iz okvira poslova Agencije.

Interesno udruženje iz stava 3. ovog člana može da predloži po jednog kandidata za svaku energetsku delatnost.

Član 3

Predlozi kandidata za predstavnike korisnika dostavljaju se Agenciji nakon objavljenog javnog poziva.

Javni poziv iz stava 1. ovog člana obavezno sadrži uslove koje moraju da ispunjavaju interesna udruženja, zakonske uslove u pogledu stručne spreme kandidata i ograničenja za imenovanje radi sprečavanja sukoba interesa, trajanje mandata i rok za dostavljanje predloga, koji ne može biti kraći od 15 dana od dana objavljivanja.

Javni poziv se objavljuje u sredstvima javnog informisanja, a obavezno u jednom od štampanih glasila koji se svakodnevno objavljuju i distribuiraju na teritoriji Grada.

Član 4

Prispele predloge kandidata Agencija dostavlja Komisiji za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja Skupštine Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Komisija).

Član 5

Ako Komisija konstatuje da interesno udruženje ne ispunjava uslove za kvalifikovanog predlagača, njegov predlog neće razmatrati.

Ako među predlozima kandidata interesnih udruženja nema predstavnika korisnika za određenu energetsku oblast ili neki od predloženih kandidata ne ispunjava zakonom propisane uslove za imenovanje, obavestiće Agenciju da ponovi javni poziv.

U ponovljenom javnom pozivu rok za dostavljanje predloga kandidata može biti kraći od 15 dana.

Ako se ni u ponovljenom javnom pozivu ne predloži kandidat za određenu energetsku oblast ili se predlože kandidati koji ne ispunjavaju zakonom propisane uslove, Komisija će predložiti imenovanje predstavnika korisnika te energetske delatnosti bez predloga interesnog udruženja.

Član 6

Gradska uprava za komunalne poslove, u saradnji sa privremenim direktorom Agencije, objaviće javni poziv interesnim udruženjima za dostavljanje predloga kandidata za prvo imenovanje predstavnika korisnika u Upravni odbor Agencije, i to u roku od tri dana od dana upisa Agencije u sudski registar.

Član 7

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".