PRAVILNIK

O NAČINU I POSTUPKU OSTVARIVANJA PRAVA NA DODELU SREDSTAVA IZ BUDŽETA GRADA NOVOG SADA ZA PROGRAME IZ OBLASTI ODBRANE I OBLASTI PROTIVPOŽARNE ZAŠTITE

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 5/2006)

Član 1

Ovim pravilnikom uređuju se način i postupak ostvarivanja prava organizacija na dodelu sredstava iz budžeta Grada Novog Sada (u daljem tekstu: dotacije), za programe iz oblasti odbrane i oblasti protivpožarne zaštite, koji su od značaja za Grad Novi Sad.

Član 2

Dotacije iz člana 1. ovog pravilnika, obezbeđuju se za realizaciju programa rada organizacija u kojima se u kontinuitetu, tokom cele godine, sprovode i ostvaruju programi u oblasti odbrane i oblasti protivpožarne zaštite.

Član 3

Organizacije koje realizuju programe rada iz člana 2. ovog pravilnika, su:

- Organizacija rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada, sa sedištem u Novom Sadu, i

- Vatrogasni savez Grada Novog Sada, sa sedištem u Novom Sadu.

Član 4

Organizacije iz člana 3. ovog pravilnika, mogu da ostvare dotaciju iz budžeta Grada na osnovu programa rada koji se dostavlja Gradskoj upravi za opšte poslove (u daljem tekstu: Gradska uprava).

Član 5

Program rada organizacija iz člana 3. ovog pravilnika, mora da sadrži:

- naziv i sedište organizacije;

- opis aktivnosti na sprovođenju programa rada;

- vreme i postupak realizacije programa rada;

- podatke o potrebnim finansijskim i drugim sredstvima za realizaciju programa;

- finansijski plan;

- izvore sredstava za finansiranje programa rada, sa iznosom planiranih sopstvenih i drugih sredstava i sredstava iz budžeta Grada, i

- odgovarajuću dokumentaciju i druge podatke od značaja za realizaciju programa rada.

Član 6

Iznos, namenu i način prenosa sredstava organizacijama iz člana 3. ovog pravilnika, koja se obezbeđuju putem dotacija iz budžeta Grada, utvrđuje Gradonačelnik, a na predlog Gradske uprave, pojedinačno po organizaciji.

Član 7

Organizacije iz člana 3. ovog pravilnika dužne su da Gradskoj upravi dostave izveštaj o realizaciji programa rada u prethodnoj godini do 31. marta naredne godine.

Član 8

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".