PRAVILNIK

O UTVRĐIVANJU OSNOVICE NA KOJU SE OBRAČUNAVA I PLAĆA DOPRINOS ZA OBAVEZNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE ZA LICA UKLJUČENA U OBAVEZNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

("Sl. glasnik RS", br. 24/2006)

Član 1

Ovim pravilnikom utvrđuje se mesečna osnovica doprinosa na koju se obračunava i plaća doprinos za obavezno zdravstveno osiguranje (u daljem tekstu: osnovica doprinosa), za lica uključena u obavezno zdravstveno osiguranje na osnovu zakona kojim se uređuje obavezno zdravstveno osiguranje.

Član 2

Osnovicu doprinosa iz člana 1. ovog pravilnika čini iznos od 40% prosečne mesečne zarade u Republici isplaćene u prethodnom kvartalu za koji su objavljeni podaci republičkog organa nadležnog za poslove statistike.

Član 3

Na osnovicu doprinosa iz člana 2. ovog pravilnika, lica uključena u obavezno zdravstveno osiguranje plaćaju doprinos do 15. u mesecu za prethodni mesec na propisani uplatni račun za obavezno zdravstveno osiguranje.

Član 4

Ovaj pravilnik, po dobijanju saglasnosti Vlade, objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije" i stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja.