PRAVILNIK

O NAČINU I SADRŽAJU IZVEŠTAVANJA O PLANIRANIM I IZVRŠENIM RASHODIMA ZA PLATE U JAVNIM PREDUZEĆIMA, GRADU NIŠU I GRADSKIM OPŠTINAMA U 2006. GODINI

("Sl. list grada Niša", br. 8/2006)

Član 1

Ovim pravilnikom uređuje se način i sadržaj izveštavanja javnih preduzeća, čiji je osnivač grad Niš (u daljem tekstu: javna preduzeća), grada i gradskih opština: Pantelej, Crveni krst, Palilula, Mediana i Niška Banja (u daljem tekstu: gradske opštine) o planiranim i izvršenim rashodima za zarade, odnosno plate u 2006. godini.

Član 2

Javna preduzeća dostavljaju, prilikom svake isplate zarade, Upravi za finansije na overu obrasce: ZIP - Obračun sredstava za isplatu zarada zaposlenih i PP OD - Poreska prijava o obračunatim i plaćenim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje na zarade/naknade za mesec _____ (konačna isplata / deo* _____), najkasnije tri dana pre isplate zarada.

Javna preduzeća dostavljaju Upravi za finansije obaveštenje o kretanju zarada jednom mesečno, najkasnije do 25. u mesecu za prethodni mesec, na Obrascu 1 - Izveštaj o isplaćenim zaradama i drugim primanjima za mesec _____ 200___. godine, a Uprava za finansije ih dostavlja Ministarstvu finansija preko nadležne organizacione jedinice Uprave za trezor i Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Po izvršenoj isplati zarade javna preduzeća dostavljaju Upravi za finansije Obrazac ZIP iz stava 1. ovog člana, overen od strane Poreske uprave, u roku od tri dana od dana isplate zarada.

Član 3

Gradske opštine dostavljaju Upravi za finansije izveštaj o platama isplaćenim u prethodnom mesecu na Obrascu PL - Izveštaj o izvršenim rashodima za plate u mesecu _____ 2006. godine, najkasnije do 10. u mesecu za prethodni mesec.

Prilikom prvog dostavljanja podataka na obrascu PL (do 15. februara 2006. godine) gradske opštine dostavljaju i obrazac PP OD o isplaćenim platama za organe i organizacije za septembar 2005. godine (konačna isplata), overen od strane Poreske uprave, kao i akte kojima su utvrđeni elementi za obračun i isplatu plata izabranim i postavljenim licima i zaposlenima u organima i organizacijama gradskih opština.

Član 4

Na osnovu podataka gradskih opština iz obrasca PL i podataka organa i organizacija grada Niša iz istog obrasca, Uprava za finansije dostavlja konsolidovani izveštaj grada Niša na Obrascu PL za plate korisnika sredstava budžeta grada i budžeta gradskih opština Ministarstvu finansija Republike Srbije, najkasnije do 15. u mesecu za prethodni mesec.

Član 5

Ukoliko gradske opštine ne dostave obrazac PL u roku utvrđenom u članu 3. stav 1. ovog pravilnika, Uprava za finansije izvršiće privremenu obustavu prenosa transfernih sredstava gradskim opštinama iz budžeta grada Niša, o čemu načelnik Uprave za finansije donosi rešenje.

Član 6

Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Niša".