UREDBA

O TROŠKOVIMA OBAVEZNE DEZINFEKCIJE MOTORNIH VOZILA PRILIKOM ULASKA U REPUBLIKU SRBIJU

("Sl. glasnik RS", br. 20/2006 i 25/2006)

Član 1

Za dezinfekciju motornih vozila prilikom ulaska u Republiku Srbiju pravna lica, preduzetnici i fizička lica snose troškove, i to:

1) za motocikl - 100 dinara;

2) za putničko vozilo, kombi do osam sedišta i druga motorna vozila čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3.500 kilograma - 200 dinara;

3) za motorno vozilo za prevoz tereta (kamion) i kombi (preko osam sedišta) - 500 dinara;

4) za kamion sa prikolicom, šleper i autobus - 800 dinara.

Član 2

Troškovi za dezinfekciju motornih vozila ne plaćaju se za motorna vozila ambasada odnosno konzularnih predstavništava, humanitarne pomoći, crvenog krsta, hitne pomoći, srodnih službi i državnih organa.

Troškovi za dezinfekciju motornih vozila ne plaćaju se za motorna vozila lica u pograničnim mestima u Republici Srbiji koja gravitiraju ka tom graničnom prelazu na osnovu zahteva jedinice lokalne samouprave o kojem odlučuje ministarstvo nadležno za poslove veterinarstva.

Član 3

Sredstva ostvarena od naplate troškova uplaćuju se na račun broj 840-742223843-71.

Deo sredstava iz stava 1. ovog člana u visini od 50% od ukupno ostvarenih sredstava na pojedinačnim graničnim prelazima prihod su veterinarske stanice odnosno veterinarskog instituta koji je izvršio dezinfekciju motornih vozila.

Sredstva iz stava 2. ovog člana uplaćuju se na osnovu ugovora koji zaključuju veterinarska stanica odnosno veterinarski institut i ministarstvo nadležno za poslove veterinarstva.

Član 4

Danom stupanja na snagu ove uredbe prestaje da važi Uredba o troškovima obavezne dezinfekcije motornih vozila prilikom ulaska u Republiku Srbiju ("Službeni glasnik RS", broj 92/05).

Član 5

Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".