ODLUKA

O OBRAZOVANJU KOORDINACIONOG TELA ZA USMERAVANJE AKTIVNOSTI U OTKLANJANJU POSLEDICA NASTALIH AKTIVIRANJEM KLIZIŠTA NA TERITORIJI OPŠTINA TRSTENIK I BRUS

("Sl. glasnik RS", br. 26/2006)

1. Obrazuje se Koordinaciono telo za usmeravanje aktivnosti u otklanjanju posledica nastalih aktiviranjem klizišta na teritoriji opština Trstenik i Brus (u daljem tekstu: Koordinaciono telo).

2. U Koordinaciono telo imenuju se:

1) mr Velimir Ilić, ministar za kapitalne investicije;

2) dr Predrag Bubalo, ministar privrede;

3) mr Mlađan Dinkić, ministar finansija;

4) Ivana Dulić-Marković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede;

5) Radomir Naumov, ministar rudarstva i energetike;

6) dr Tomica Milosavljević, ministar zdravlja.

Radom Koordinacionog tela rukovodi mr Velimir Ilić, ministar za kapitalne investicije.

3. Zadatak Koordinacionog tela je da usmerava aktivnosti na otklanjanju posledica nastalih usled aktiviranja klizišta na teritoriji opština Trstenik i Brus, koje se odnose na: izbor najpovoljnije lokacije za izgradnju novih objekata, na zaključenje ugovora o kupovini zemljišta za izgradnju novih objekata; na određivanje broja i tipa objekata za izgradnju na osnovu dostavljenih podataka opština; sprovođenje postupka sa pogađanjem bez prethodnog objavljivanja radi izbora referentnih izvođača radova sa teritorije ugroženih područja na izgradnji objekata i infrastrukture; obezbeđivanje vršenja stručnog nadzora nad izvođenjem radova na ugroženom području i preduzimanje drugih aktivnosti u cilju sanacije i sprečavanja nastanka daljih šteta.

4. Koordinaciono telo obrazuje se i izvršava poslove dok traju posledice aktiviranja klizišta, odnosno do sanacije nastalih šteta.

5. Koordinaciono telo podnosi izveštaj o radu nadležnom odboru svakih 30 dana, a Vladi svakih 60 dana.

6. Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Koordinacionog tela obavljaće Ministarstvo za kapitalne investicije.

7. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".