PRAVILNIK

O NAČINU I POSTUPKU SPROVOĐENJA JAVNOG KONKURSA ZA DODELU DOTACIJA IZ BUDŽETA GRADA NOVOG SADA ZA FINANSIRANJE PROGRAMA I PROJEKATA U OBLASTI SPORTA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 34/2005 i 7/2006)

Član 1

Ovim pravilnikom uređuje se način i postupak sprovođenja javnog konkursa za dodelu sredstava iz budžeta Grada Novog Sada (u daljem tekstu: dotacije), za finansiranje programa i projekata sportskih i drugih organizacija, za koje se oceni da su od značaja za Grad Novi Sad (u daljem tekstu: Grad).

Član 2

Za realizaciju programa i projekata iz člana 1. ovog pravilnika, dodela dotacija iz budžeta Grada vrši se putem javnog konkursa koji raspisuje Gradonačelnik Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Gradonačelnik).

Akt o raspisivanju javnog konkursa iz stava 1. ovog člana sadrži:

- program odnosno projekat za koji se javni konkurs sprovodi,

- datum objavljivanja konkursa,

- moguće učesnike na konkursu,

- ukupan iznos sredstava opredeljenih za finansiranje,

- rok za dostavljanje prijave na konkurs, i

- dokumentaciju koja se podnosi uz prijavu na konkurs.

Član 3

Postupak javnog konkursa iz člana 2. stav 1. ovog pravilnika sprovodi Gradska uprava za sport i omladinu (u daljem tekstu: Gradska uprava).

Član 4

Javni konkurs iz člana 2. ovog pravilnika objavljuje se u sredstvima javnog informisanja.

Član 5

Prijava na javni konkurs podnosi se Gradskoj upravi na posebnom obrascu koji je sastavni deo konkursa.

Neblagovremene i nepotpune prijave na konkurs neće biti razmatrane.

Član 6

Gradska uprava razmatra programe i projekte prispele na javni konkurs i na osnovu njihovog značaja za unapređenje i razvoj sporta, sačinjava predlog za dodelu dotacija za realizaciju ovih programa i projekata.

Član 7

Izveštaj o sprovedenom postupku javnog konkursa i predlog za dodelu dotacija za realizaciju programa i projekata, Gradska uprava dostavlja Gradonačelniku u roku od 30 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava na konkurs.

Gradonačelnik, nakon razmatranja izveštaja i predloga iz stava 1. ovog člana donosi akt o odobravanju programa, odnosno projekata i utvrđuje visinu sredstava za njihovu realizaciju.

Član 8

Sredstva iz člana 7. stav 2. ovog pravilnika prenosiće se nosiocima programa odnosno projekata na osnovu ugovora koji zaključuju sa Gradskom upravom.

Član 9

Nosioci programa odnosno projekata dužni su da Gradskoj upravi dostave izveštaj o realizaciji programa odnosno projekata iz člana 1. ovog pravilnika u roku od 30 dana od dana njihove realizacije.

Član 10

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".